Πώς θα διώξετε μια αρνητική σκέψη από το νου σας!

negative thΗ καθημερινότητά μας κατακλύζεται από σκέψεις, στην πλειοψηφία τους αρνητικές, που δεν μας αφήνουν να οργανώσουμε το μυαλό μας και να φέρουμε εις πέρας όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε. Αν συμβαίνει και σε εσάς αυτό, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, κλείστε τα μάτια σας και... ηρεμήστε.

Για 5 με 10 δευτερόλεπτα δώστε σημασία στις σκέψεις σας. Αφήστε να σας κατακλύσουν και ακούστε τες. Στην συνέχεια κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Από πού θα έρθει η επόμενή μου σκέψη;» Κάνοντας την ερώτηση αυτή θα διαπιστώσετε πως για ένα μικρό χρονικό διάστημα το μυαλό ηρεμεί και δεν φυτρώνουν άλλες σκέψεις! Συνεχίστε το και κάθε φορά που θα σας ξαναέρχονται σκέψεις κάντε ή την ίδια ερώτηση ή παραπλήσιες. Για παράδειγμα αναρωτηθείτε: «τι χρώμα θα είναι η επόμενη μου σκέψη;», «πώς θα μυρίζει η επόμενη μου σκέψη;» ή «πώς θα δείχνει η σκέψη μου;». Φροντίστε να δίνετε προσοχή στο κενό ανάμεσα στις σκέψεις που έρχονται, δηλαδή το μικρό διάστημα με το που κάνετε την ερώτησή σας και μέχρι την επόμενη σκέψη. Μετά το πέρας της άσκησης παρατηρήστε πώς νιώθετε. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε ότι οι αρνητικές σκέψεις θα σας επισκέπτονται όλο και πιο αραιά, μέχρι που στο τέλος θα έρχονται σπάνια. Αρκεί φυσικά να θυμάστε να εξασκείστε τακτικά.
Επαναλάβετε την άσκηση αυτή κάθε φορά που σας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις και απολαύστε την ηρεμία που θα νιώθετε κάθε φορά που την κάνετε.

WOMANNOW.GR LOVES...