Φτιάξε τη λίστα της ευτυχίας για το 2014 (μέρος β')

3ad22ad771bc78ebae16edc60e756aa9Σας είχαμε υποσχεθεί πως σύντομα θα δημοσιεύσουμε και το δεύτερο μέρος της λίστας για τη νέα χρονιά. Μιάς λίστας που θα βοηθήσει να ξαναδούμε τις προτεραιότητες της ζωής μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Συνεπείς λοιπόν σ΄αυτό που σας είπαμε, αυτή είναι η νέα to do list της ευτυχίας!

11. Να ανταγωνίζεσαι με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
Είναι καλό να εμπνέεσαι, να εκτιμάς, ακόμη και να επηρεάζεσαι από άλλους. Να ξέρεις όμως, ότι το να προσπαθείς να τους ανταγωνιστείς είναι χάσιμο χρόνου. Ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που μπορείς να ανταγωνιστείς είναι ο ίδιος ο εαυτός σου. Ανταγωνίζεσαι το καλύτερο εγώ σου. Στόχος σου είναι να σπάσεις το προσωπικό σου ρεκόρ.

12. Να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους
Όλοι μας κατά καιρούς πληγωνόμαστε από αποφάσεις δικές μας ή των άλλων. Και ενώ ο πόνος είναι αναμενόμενος, κάποιες φορές κρατά περισσότερο. Η συγχώρεση είναι το πιο ισχυρό γιατρικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σβήνουμε το παρελθόν ή ξεχνάμε ό,τι έχει συμβεί, αφήνουμε τον πόνο και τη δυσαρέσκεια να φύγει και επιλέγουμε να μάθουμε από τις εμπειρίες της ζωής μας.

13. Να κάνεις νέες σχέσεις για τους σωστούς λόγους
Άρχισε να κάνεις δεσμούς με ειλικρινείς ανθρώπους που αποτελούν αντανάκλαση του ανθρώπου που είσαι και του ανθρώπου που θέλεις να γίνεις. Διάλεγε φίλους για τους οποίους είσαι υπερήφανη, ανθρώπους που θαυμάζεις και οι οποίοι σου δείχνουν την αγάπη και τον σεβασμό τους. Και δίνε προσοχή σε όσα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, καθώς οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές και αντιπροσωπευτικές των ανθρώπων από τα λόγια τους.

14. Να ακούς την φωνή μέσα σου
Αν σε βοηθά, άρχισε να συζητάς τις ιδέες σου με τους κοντινούς σου ανθρώπους αλλά δώσε στον εαυτό σου τον χώρο να ακολουθεί το ένστικτο του. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Πες αυτό που έχεις ανάγκη να πεις. Κάνε αυτό που στην καρδιά σου ξέρεις ότι είναι σωστό.

15. Να βοηθάς τους γύρω σου
Ενδιαφέρσου για τους άλλους ανθρώπους. Αν γνωρίζεις τον σωστό δρόμο, οδήγησέ τους. Όσο περισσότερο βοηθάς τους ανθρώπους, τόσο περισσότερο θα θέλουν να σε βοηθούν κι αυτοί. Η αγάπη και η καλοσύνη γεννά αγάπη και καλοσύνη. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

16. Να επικεντρώνεσαι στα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις
Δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα, αλλά πάντα μπορείς να αλλάξεις κάτι. Το να χάνεις το χρόνο, το ταλέντο και τη συναισθηματική σου ενέργεια σε πράγματα που είναι πάνω από τον έλεγχό σου είναι μια συνταγή απογοήτευσης, μιζέριας και στασιμότητας. Επένδυσε την ενέργειά σου για πράγματα που μπορείς να ελέγξεις και δράσε πάνω σε αυτά.

17. Να αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη της ζωής σου
Αν καταλάβεις ότι τα λάθη σου και οι επιλογές σου είναι δικά σου, τότε θα θελήσεις να κάνεις τα απαραίτητα βήματα για να τα βελτιώσεις. Αν δεν αναλάβεις εσύ την πλήρη ευθύνη της ζωής σου, θα το κάνει κάποιος άλλος. Και τότε αντί για θύτης των ιδεών και των ονείρων σου θα γίνεις θύμα τους. Είσαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ελέγξει άμεσα το αποτέλεσμα της ζωής σου. Και, όχι, δεν είναι πάντα εύκολο. Όμως το να επιλέξεις να μην το κάνεις είναι σαν να επιλέγεις απλώς να επιβιώνεις αντί να ζεις.

18. Να κάνεις μικρά διαλείμματα
Χαλάρωσε. Ανάσανε. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να πατήσει το pause, να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει με διαύγεια και στόχο. Όταν η πίεση είναι έντονη, μια μικρή παύση μπορεί να σε αναζωογονήσει και να αυξήσει την παραγωγικότητά σου. Όλοι μας χρειαζόμαστε μικρά διαλείμματα ηρεμίας.

19. Να χαίρεσαι με τις νίκες των άλλων
Άρχισε να παρατηρείς τι σου αρέσει στους άλλους και πες τους το. Το να εκτιμάς τις ικανότητες και να χαίρεσαι για την πρόοδο των ανθρώπων γύρω σου οδηγεί σε μέρη χαράς, παραγωγικότητας και ηρεμίας. Επομένως, φρόντιζε να πανηγυρίζεις με τις νίκες και τις χαρές των άλλων. Η θετική ενέργεια επιστρέφεται και έτσι αργά ή γρήγορα θα το κάνουν κι αυτοί με τις δικές σου.

20. Να εκτιμάς το πόσο πλούσιος είσαι αυτή τη στιγμή
Ο μεγάλος οραματιστής της ανθρωπότητας Θόρω είπε κάποτε: «Ο πλούτος είναι η ικανότητα να βιώνεις πλήρως τη ζωή. Ακόμη και σε καιρούς δύσκολους είναι σημαντικό να το έχεις στο μυαλό. Χθες βράδυ δεν πήγες για ύπνο νηστική, ούτε κοιμήθηκες έξω. Επέλεξες τα ρούχα σου από την ντουλάπα σου και βγήκες από το σπίτι χωρίς να νιώσεις φόβο. Επίσης, έχεις πρόσβαση στο internet. Πολλοί κάτοικοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έλεγαν ότι είσαι απίστευτα πλούσιος, επομένως θυμήσου να είσαι ευγνώμων για τα πράγματα που έχεις.

WOMANNOW.GR LOVES...