Detox: 7 ήμερο πλάνο αποτοξίνωσης

Detox: 7 ήμερο πλάνο αποτοξίνωσης

Η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη  για τον οργανισμό και το σώμα, μια δυο φορές το χρόνο, αφού έχει δεκάδες οφέλη. Όχι μόνο θα δείτε το σώμα σας να ξεφουσκώνει, χάνοντας γρήγορα μερικά κιλά (που έπειτα φυσικά θα πρέπει να προσέξετε με υγιεινή διατροφή για να μην ξαναπάρετε) και θα ρίξει την κοιλίτσα, αλλά θα σας δώσει ενέργεια και θα κάνει το  δέρμα σας να λάμπει.

Σκοπός ενός πλάνου αποτοξίνωσης είναι να καθαρίσουμε συκώτι, έντερο και νεφρά, με ένα μικρό διάλειμμα από διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό, αλλά δε μπορούμε να βγάλουμε τελείως από την καθημερινότητά μας.

Ξεκινάμε λοιπόν με ένα ρεαλιστικό πλάνο αποτοξίνωσης 7 ημερών, βγάζοντας τελείως γι αυτές τις μέρες το κρέας, το αλκοόλ και τη ζάχαρη. Αν αντέχετε και κόψετε και τον καφέ, τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά θεαματικά και στη διάθεσή σας.

Μπορεί τις πρώτες 24 με 48 ώρες να έχετε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, αλλά αυτό οφείλεται στην ξαφνική διακοπή τροφών που έχει συνηθίσει ο οργανισμός. Μην το βάλετε κάτω…

Τι μπορείτε να τρώτε

  • Φρούτα
  • Λαχανικά
  • Ψάρια
  • Όσπρια
  • Λάδι ελιάς
  • Ξηρούς καρπούς
  • Πράσινο τσάι
  • Νερό, από 1 εως 3 λίτρα τη μέρα  

Πώς θα φτιάξετε τα γεύματα της αποτοξίνωσης 

  1. Πάντα θα υπολογίζετε πως χρειάζεστε 3 κύρια γεύματα με δυο σνακ μέσα στη μέρα.
  2. Τα σνακ πρέπει να είναι μόνο φρούτα, χυμοί, λαχανικά και ξηροί καρποί.
  3. Τα κύρια γεύματα μπορεί ν΄αποτελούνται από σούπες λαχανικών, λαχανικά στο φούρνο ή στον ατμό με καρυκεύματα, όσπρια (καλύτερα το μεσημέρι) και ψάρι με σαλάτα. 

7 tips για 7 μέρες αποτοξίνωσης

1. Πρωινός χυμός λεμονιού: Ένα ποτήρι νερό, ιδανικά χλιαρό, με μισό χυμό λεμονιού πριν από το πρωινό, είναι η ιδανική εκκίνηση για να πάρει μπρος το σύστημα και να ξεκινήσει να καθαρίζει, διαλύοντας ταυτόχρονα και λίπη.

2. Ωμές τροφές: Ό,τι καλύτερο τις μέρες που θα κάνετε αποτοξίνωση είναι να μην μαγειρεύετε με λάδια και βούτυρα φυσικά, επιλέγοντας ακατέργαστα τρόφιμα που περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Σαλάτες και φρούτα πρέπει να είναι σε όλα σχεδόν τα γεύματα της μέρας. Κάντε στην κατσαρόλα σούπες με λαχανικά, στον ατμό ρύζι ή ψάρι.

3. Γυμναστική και περπάτημα: Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης πρέπει να ασκείστε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε καλύτερα, θα τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και θα φύγουν οι τοξίνες. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, πηγαίνετε για περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό, γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας.

4. Νερό: Στόχος είναι να πίνετε 3 λίτρα νερό κάθε μέρα. Έτσι αποτοξινώνονται τα νεφρά και αποβάλλονται οι τοξίνες. Μπορείτε επίσης να πίνετε χυμούς από φρέσκα λαχανικά και φρούτα ή πράσινο  τσάι που είναι ευεργετικό για την αποτοξίνωση. Τέλος κάντε πιο γευστικό το... νερό σας, φτιάχνοντας αποξινωτικό νερό με φρούτα

4. Αποτοξίνωση και στη σκέψη: Eκμεταλλευτείτε την αποτοξίνωση στη διατροφή για να κάνετε αποτοξίνωση και στο… μυαλό με 15 ως 20 λεπτά διαλογισμού και σωστών αναπνοών κάθε μέρα. Καθίστε αναπαυτικά σε ένα ήσυχο δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και μουσική και κάντε αναπνοές από τη μύτη μετρώντας αργά ως το 4. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας ως το 7 κι εκπνεύστε από τη μύτη αργά μετρώντας ως το 8. Κάντε το αυτό για όση ώρα κάνετε διαλογισμό, προσπαθώντας να μην σκέφτεστε τίποτε την ώρα εκείνη και να εστιάζετε μόνο στην αναπνοή σας.

5. Βουρτσίστε το σώμα σας: Πάρτε ένα σφουγγάρι και με σταθερές κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ στο σώμα σας ξεκινώντας από τα πόδια κι ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Τελειώστε με ένα δροσερό ντους. Αυτό θα βοηθήσει την κυκλοφορία και την αποτοξίνωση του δέρματος.

6. Μασήστε αργά: Όσο περισσότερο μασάτε την κάθε μπουκιά σας, τόσο η πέψη βελτιώνεται, ενώ ταυτόχρονα χορταίνετε. Προπονηθείτε λοιπόν να μασάτε την κάθε σας μπουκιά για 10 φορές.

7. Κοιμηθείτε καλά: Αυτές τις μέρες που κάνετε αποτοξίνωση, προγραμματίστε να κοιμάστε νωρίτερα, περισσότερο και καλύτερα. Κάντε ένα ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι, σβήστε τελείως τα φώτα, πιείτε ένα ποτήρι νερό και κάνοντας μια ωραία σκέψη αφήστε τον ύπνο να σας πάρει.

Μην κάνετε αποτοξίνωση αν είστε έγκυος, θηλάζετε, ή έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ

Ακολουθήστε μας στο Instagram με ένα κλικ εδώ και πάρτε ιδέες κι έμπνευση!

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την διατροφή, το σώμα, την ομορφιά, τη μόδα, τις σχέσεις; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...