Πώς θα πετύχετε τον στόχο σας (στον έρωτα, τη δουλειά)

9857d934e8f1fe536d35aa78c7a24a90"Έχω στόχους, αλλά δεν ξέρω πώς μπορώ να τους πετύχω"! Αν αυτή η φράση σας αντιπροσωπεύει, είστε σε καλό δρόμο. Μα δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω, θα πείτε. Ναι, όμως ήδη έχετε κάνει το πιο βασικό βήμα προς τα εμπρός. Έχετε στόχους, άρα αυτό τώρα που μένει είναι να βρείτε τα εργαλεία για να τους πετύχετε! Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε τη ζωή που θέλετε; Να νιώσετε ευτυχισμένη δίπλα στον άντρα που αγαπάτε; Να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσαστε; Αν είστε έτοιμη, αρκεί να συγκεντρωθείτε και... ξεκινάμε!

  1. Βρείτε έναν στόχο. Φυσικά θέλετε να πετύχετε πολλούς, όμως καλύτερα είναι να αφοσιωθείτε τώρα σ΄έναν. Ποιος είναι ο πιο βασικός για εσάς; Ποια είναι η προτεραιότητά σας; Κάθε φορά λοιπόν επικεντρωνόμαστε σε έναν και μόνο στόχο κι όταν αυτός γίνει πραγματικότητα, τότε πάμε στον επόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση χάνουμε δυνάμεις.
  2. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως θα "δουλεύετε" κάθε μέρα γι αυτόν. Σχεδιάστε τον και μέχρι να τον πετύχετε μείνετε προσηλωμένη στον στόχο!
  3. Μην απογοητεύεστε. Μπορεί ένας στόχος να επιτευχθεί εύκολα και γρήγορα. Μπορεί όμως και όχι. Έχετε πίστη στον εαυτό σας πως θα τα καταφέρετε, ακόμη κι αν έρθουν στιγμές που θα "πέσει" το ηθικό σας.
  4. Πιστέψτε αληθινά πως ο στόχος αυτός είναι δικός σας και τον αξίζετε. Αν θεωρείτε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε τα λεφτά ή τη θέση που θέλετε σε μια δουλειά, ή να βγείτε με τον υπέροχο άντρα που έχετε στο μυαλό σας, τότε όσο κι αν είστε προσηλωμένη στον στόχο σας, δεν θα τα καταφέρετε. Κι αυτό, γιατί στη ζωή μας φέρνουμε αυτά που μέσα μας πιστεύουμε πως αξίζουμε.
  5. Αναβαθμίστε την αυτοεκτίμησή σας. Αν μεγαλώσατε σε ένα περιβάλλον που οι γύρω σας θεωρούσαν πως δεν αξίζετε και τελικά το έχετε πιστέψει, θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να μπορέσετε να ανακτήσετε την χαμένη σας αυτοεκτίμηση. Ο πιο σίγουρος και γρήγορος δρόμος είναι να παρακολουθήσετε συνεδρίες ψυχοθεραπείας (προσωπικές ή ομαδικές), σεμινάρια και να διαβάσετε βιβλία.
  6. "Ακούστε" τα συναισθήματά σας. Όταν είστε έτοιμη να πετύχετε τον στόχο σας, μήπως σας κυριεύει ο φόβος και κάνετε πίσω; Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό και δεν χρειάζεται να "θάψετε" το συναίσθημά σας. Αναγνωρίστε το, νιώστε συμφιλιωμένη με αυτό και προχωρήστε. Κάθε τι νέο στη ζωή γεννά φόβο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε για να μην... φοβηθούμε.
  7. Χαρείτε με την καρδιά σας μόλις πετύχετε τον στόχο σας. Μην τον υποτιμήσετε, μην τον προσπεράσετε γρήγορα για να θέσετε τον επόμενο. Ζήστε το, πάρτε όσο χρόνο χρειάζεται για να το ευχαριστηθείτε, κάντε ένα διάλειμμα κι ο επόμενος στόχος έρχεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

WOMANNOW.GR LOVES...