Οργανώστε τη ζωή σας και νιώστε υπέροχα!

Οργανώστε τη ζωή σας και νιώστε υπέροχα! Πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώσουμε υπέροχα; Πρώτ΄απ΄όλα να σκεφτούμε πως κάθε μέρα είναι μοναδική, το τώρα δεν θα ξανάρθει ποτέ και πάντα έρχεται με "δώρα". Όποια κι αν είναι αυτά, ακόμη κι αν τα κρίνουμε ως αρνητικά, είναι δώρα που θα μας κάνουν ν΄αλλάξουμε, να σκεφτούμε και να δούμε τη ζωή μας διαφορετικά. 

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε διαρκώς, να βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα. Χαλαρώστε και κατεβάστε ταχύτητα. Βάλτε τη ζωή σας στους δικούς σας ρυθμούς. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς για να έχετε τον χρόνο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την ησυχία σας, να πάρετε το πρωινό σας και να φύγετε από το σπίτι με καλή διάθεση. 

Αγαπήστε τον εαυτό σας. Με το να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, να παίρνουμε καλό πρωινό ή μεσημεριανό, να μην αγχωνόμαστε στην κίνηση είναι τρόποι που δείχνουμε στον εαυτό μας ότι τον αγαπάμε. Κι έπειτα του κάνουμε μερικά χατήρια, του δίνουμε κάθε μέρα από λίγο ελεύθερο χρόνο ώστε εκείνη την ώρα να τον διαχειριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε. Και βασικά, χωρίς ενοχές! Κάντε γιόγκα, διαλογισμό, ή απλώς γυμναστική.

Οργανώστε το σπίτι σας. Όταν τακτοποιούμε το σπίτι μας, πετάμε άχρηστα αντικείμενα, περιοδικά κι εφημερίδες, καθαρίζουμε τον χώρο είναι σα να βάζουμε ξανά σε τάξη τη ζωή μας και φυσικά νιώθουμε εμείς καλύτερα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ξεκινήστε κάθε μέρα να φτιάχνετε από ένα δωμάτιο  του σπιτιού. Πάρτε καλάθια, σακούλες, βάλτε μέσα όλα τα περιττά, ανοίξτε τα παράθυρα και τις κουρτίνες, βάλτε φως κι αέρα στο σπίτι σας. 

Οργανώστε το γραφείο σας. Περνάμε τη μισή μας ζωή στο γραφείο. Γιατί λοιπόν να μην το φτιάξουμε όπως εμείς νιώθουμε καλύτερα σ΄αυτό; Βάλτε φωτογραφίες ή αντικείμενα που κοιτώντας τα κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθετε καλύτερα. Ανάψτε ένα κεράκι και βάλτε χαμηλά μουσική από το you tube (ήρεμη μουσική, κλασική, όχι τις νέες επιτυχίες ενός λαϊκού τραγουδιστή). Αυτά θα σας ηρεμήσουν και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες να εργαστείτε καλύτερα. 

Κάντε θετικές σκέψεις και θετικές δηλώσεις. Πολλές φορές οι αρνητικές σκέψεις που κάνουμε γίνονται πραγματικότητα στη ζωή μας. Έχει αποδειχθεί λοιπόν κι επιστημονικά οτι η θετική σκέψη, οι θετικές δηλώσεις κάθε μέρα μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τη ζωή μας. Τι σημαίνει αυτό; Καθίστε για λίγο μπροστά στον καθρέφτη και κάντε θετικές δηλώσεις για τους τομείς της ζωής σας που σας αφορούν χρησιμοποιώντας ενεστώτα, ακόμη κι αν δεν έχετε δουλειά ή σύντροφο πείτε κάτι από αυτά: "Έχω μια υπέροχη ζωή", "έχω μια υπέροχη δουλειά στην οποία μ΄εκτιμούν και με αμοίβουν όπως μου αξίζει", " Έχω έναν υπέροχο σύντροφο που με αγαπάει και με νοιάζεται". Νιώστε τα συναισθήματά σας.Ξεκινήστε από σήμερα. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, όμως αξίζει τον κόπο. 

Δείτε γύρω σας όλα τα όμορφα. Εστιάστε σ΄αυτά. Χαρείτε κι απολαύστε όλα όσα έχετε και σας περιβάλλουν. Είναι φορές που τα θεωρούμε δεδομένα και δεν τα εκτιμάμε.

WOMANNOW.GR LOVES...