Πώς θα κάνουμε μια νέα αρχή σήμερα, αγαπώντας τον εαυτό μας

Πώς θα κάνουμε μια νέα αρχή σήμερα, αγαπώντας τον εαυτό μας

Θέλουμε μια καλύτερη, πιο ποιοτική υγιή ζωή, θέλουμε να νιώθουμε χαρά και να είμαστε γεμάτες ενέργεια. Αυτές οι επιθυμίες της κάθε γυναίκας πολλές φορές μένουν απλώς στα λόγια, γιατί στην πραγματικότητα δεν φροντίζουμε όσο πρέπει τον εαυτό μας, δεν του δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας, παρασυρόμενοι από την γρήγορη καθημερινότητά μας. Ας σταματήσουμε για λίγα λεπτά κι ας σκεφτούμε, πώς θα μπορούμε να φροντίσουμε τους άλλους (την οικογένειά μας, να είμαστε καλά στη δουλειά μας κλπ), αν πρώτα δεν φροντίσουμε τον εαυτό μας; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα κιόλας, κάνοντας μια νέα αρχή, στη σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό. 

1. Κινηθείτε 

Η άσκηση, όποιας μορφής κι αν είναι, από το απλό περπάτημα, μέχρι ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο ή μια ώρα ενασχόλησης με το αγαπημένο μας σπορ, μας κάνει ν΄αποκτάμε ενέργεια, να νιώθουμε αληθινά χαρούμενες (αφού ο εγκέφαλος εκκρίνει ουσίες που λειτουργούν θεραπευτικά στο σώμα μας), ενώ την ίδια στιγμή δείχνουμε εμπράκτως στον εαυτό μας ότι τον φροντίζουμε καθώς του αφιερώνουμε χρόνο. Μάλιστα τώρα το καλοκαίρι, εκμεταλλευθείτε τη θάλασσα κολυμπώντας γιατί η επαφή με το νερό, έχει αποδειχθεί πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα... 

2. Χαλαρώστε

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική για όλους. Όμως είναι απαραίτητο να πέρνουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε κάνοντας ένα διαλειμμα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απλώς κλείνοντας τα μάτια, όταν το χρειαζόμαστε. Ανάψτε ένα κερί, μισοκλείστε τα μάτια ώστε να βλέπετε αχνά την φλόγα του, εστιάστε εκεί και προσπαθήστε να μην σκέφτεστε τίποτα. Είναι δύσκολο, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα προς τον διαλογισμό, για ν΄αρχίσετε να "αδειάζετε" το μυαλό σας και να χαλαρώνετε πραγματικά. Αν θέλετε μπορείτε να φανταστείτε όμορφες εικόνες, που σας κάνουν να αισθάνεστε χαρά και να φανταστείτε τον εαυτό σας να είστε εκεί. Όταν ανοίξετε τα μάτια σας θα νιώθετε ήδη άλλος άνθρωπος. 

3. Κάντε σήμερα ένα τεστ Παπ 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε την πιο σημαντική γυναικολογική εξέταση για τον εαυτό σας; Μια εξέταση κατά την οποία εξετάζονται κύτταρα από τον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας, ώστε στην περίπτωση που βρεθούν τυχόν αλλοιώσεις να μην προλάβουν να εξελιχθούν σε κάποια σοβαρή ατυπία ή ακόμη και σε καρκίνο. Αν μέχρι χθες το αμελούσατε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (φοβούμενοι το κόστος της εξέτασης), σήμερα βρήκαμε τη λύση.

Με 15 ευρώ (μια προσφορά που ισχύει για λίγο καιρό) κάνετε ένα πλήρες τεστ Παπανικολάου στο ALPHA PROLIPSIS (Δίκτυο διαπιστευμένων κυτταρολογικών εργαστηρίων) που βρίσκεται στην Λεωφόρο Μεσογείων 163Α, στο ύψος της Κατεχάκη (τηλ. 210-6980565). Κι αν αναρωτιέστε γιατί κοστίζει μόνο τόσο λίγο, η απάντηση είναι απλή. Το ALPHA PROLIPSIS κάνει δεκάδες τεστ κάθε μέρα,με δικούς του εξειδικευμένους επιστήμονες, στις δικές του εγκαταστάσεις και γι αυτό μπορεί να διαμορφώσει μια τόσο συμφέρουσα τιμή, για όλες εμάς!   

4. Κάντε κάθε μέρα κάτι που σας ευχαριστεί 

Αφιερώστε κάθε μέρα λίγο χρόνο για να κάνετε οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Να μιλήσετε στο τηλέφωνο με μια φίλη σας, να πάτε μια βόλτα, να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να ετοιμάσετε ένα τραπέζι για τους αγαπημένους σας, να παίξετε με τα παιδιά σας, να κάνετε σεξ! Όλ΄αυτά συμβάλλουν στην καλή σας ψυχολογία και διάθεση και θα σας κάνουν να νιώσετε πραγματικά υπέροχα! 

5. Κόψτε ή μειώστε τις κακές συνήθειες

Το κάπνισμα και  το αλκοόλ είναι διέξοδοι από το στρες. Κι είναι φορές που ένα τσιγάρο ή ένα ποτό είναι απλώς συνήθεια. Σκεφτείτε κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο ή πίνετε ένα ποτό αν το έχετε αληθινά ανάγκη και ξεκινήστε μειώνοντας τις κακές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας, μέχρι να φθάσετε στο σημείο να τις... κόψετε τελείως. 

6. Δημιουργήστε τη δική σας μέρα αποτοξίνωσης 

Μια μέρα την εβδομάδα ξυπνήστε αργά, σηκωθείτε από το κρεβάτι χαλαρά και προσέξτε τη διατροφή σας. Φάτε φρούτα, λαχανικά, γιαούρτια, ώστε να κάνετε ένα "δώρο αποτοξίνωσης" στον εαυτό σας. Αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε και το κινητό, να μην ασχοληθείτε με τίποτα που αφορά στη δουλειά και να μην μπείτε καθόλου στα social media, ώστε να... αποτοξινωθείτε από κάθετι που επηρεάζει την καθημερινότητά σας!

7. Πείτε "σ΄αγαπώ"

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά τι χάνετε να το δοκιμάσετε; Καθίστε μπροστά από έναν καθρέφτη, κοιτάξτε τον εαυτό σας στα μάτια και πείτε "σ΄αγαπώ". Στην αρχή από μέσα σας κι όσο εξοικιώνεστε πείτε το πιο δυνατά. Μην σας κάνει εντύπωση αν τις πρώτες φορές δακρύσετε, συμβαίνει αυτό, κι είναι πολύ λυτρωτικό! 

WOMANNOW.GR LOVES...