Όλα τα μυστικά για το τεστ Παπανικολάου και το νέο thin prep Pap

Όλες γνωρίζουμε πάνω κάτω τι είναι το τεστ Παπανικολάου, ή αλλιώς τεστ Παπ, αλλά πόσες από εμάς είμαστε συνεπείς στο ετήσιο μας ραντεβού; Μπορεί να επικαλούμαστε τον φόρτο εργασίας, μπορεί την οικονομική κρίση και αμελούμε να κάνουμε την πιο σημαντική για εμάς προληπτική εξέταση που πραγματικά... σώζει. Για να δούμε όμως τι πρέπει να ξέρουμε για το τεστ Παπ αλλά και για την εξελιγμένη μορφή του το Thinprep Pap Test που γίνεται στο δίκτυο Κυτταρολογικών Κέντρων ALPHA PROLIPSISένα απο τα πρωτοποριακά του είδους του στη χώρα μας, απόλυτα εκσυγχρονισμένο και εξοπλισμένο με μηχανήματα ακριβείας, τελευταίας γενιάς.

  • Ποιες γυναίκες πρέπει να κάνουν τεστ παπ;

Όλες οι γυναίκες που είχαν ή έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή πρέπει να κάνουν τακτικά το τεστ Παπανικολάου. Ακόμα και αν δεν έχετε τώρα ενεργή σεξουαλική ζωή ή δεν έχετε περίοδο πια, πρέπει να κάνετε τακτικά τεστ Παπανικολάου.

  • Τι είναι το τεστ Παπ;

Το τεστ Παπανικολάου (Παπ Τεστ) είναι μια προληπτική δοκιμασία ελέγχου που ανιχνεύει με επιτυχία κύτταρα ενδεικτικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ή κύτταρα που μπορεί μελλοντικά να εξελιχθούν σε καρκινικά κύτταρα. Εφευρέθηκε από τον Έλληνα Γεώργιο Παπανικολάου πριν από 50 χρόνια και ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει από τότε. Ο γιατρός που κάνει το Παπ τεστ ξύνει κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας (1) με την βοήθεια μίας μικρής σπάτουλας και μίας βούρτσας (2). Τα κύτταρα επαλείφονται σε μία γυάλινη πλάκα (3) την οποία και στέλνει στο εργαστήριο για μικροσκοπική εξέταση (4).

Σύγχρονες μελέτες έδειξαν όμως ότι η απλή επάλειψη στη γυάλινη πλάκα προκαλεί ακανόνιστη επίστρωση που δυσκολεύει την ακριβή αξιολόγηση και ότι η πλειονότητα του υλικού των κυττάρων δεν επιστρώνεται στη γυάλινη πλάκα και απορρίπτεται με την σπάτουλα ή το βουρτσάκι λήψεως. Σήμερα λοιπόν μια νεώτερη τεχνική, η τεχνική Thin Prep δίνει λύσεις στους περιορισμούς του κλασσικού Παπ τεστ και αποτελεί πραγματική βελτίωση της κλασσικής μεθόδου.

  • Τι είναι το βελτιωμένο thin prep Pap και γιατί να το κάνω;

Το Thin Prep Παπ τεστ είναι η πρώτη πραγματική βελτίωση του τεστ Παπανικολάου από την πρωτοεμφάνισή του πριν 50 χρόνια. Αυτό το νέο εξελιγμένο τεστ ενισχύει την εμπιστοσύνη σας για την πιστότητα της εξέτασης.

Αποκτήστε τον έλεγχο του σώματός σας και ζητήστε από το γιατρό σας το Thin Prep Παπ τεστ σήμερα.

Με λίγα λόγια το ThinPrep PapTest αποτελεί μία σπουδαία καινοτομία στο χώρο της κυτταρολογικής εξέτασης καθώς είναι η πρώτη εξέλιξη του τεστ Παπανικολάου (τεστ Παπ) μετά από έξι δεκαετίες, που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ποσοστού του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος ελέγχου των γυναικών για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όντας σημαντικά πιο αποτελεσματικό από το συμβατικό Τεστ Παπ.

Τον Μάιο του 1996, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την καθιέρωση της μεθόδου ThinPrep PapTest για να αντικαταστήσει τη συμβατική τεχνική, αναγνωρίζοντας ότι είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική στην ανίχνευση τραχηλικών αλλοιώσεων. Σημαντικός αριθμός μελετών έχει μάλιστα επιπλέον επιβεβαιώσει την υπεροχή της μεθόδου ThinPrep, όχι μόνο σε ό, τι αφορά τα κολποτραχηλικά δείγματα, μα και σε όλα τα κυτταρολογικά δείγματα

Στην μέθοδο Thin Prep Παπ τα κύτταρα συλλέγονται κατά τον ίδιο τρόπο και χωρίς επιπρόσθετη ταλαιπωρία. Αλλά αντί να επιστρωθούν στη γυάλινη πλάκα, ο γιατρός τοποθετεί τα κύτταρα σε φιαλίδιο με διάλυμα συντήρησης. Επιπλέον, η επίστρωση στη γυάλινη πλάκα γίνεται αυτόματα με ειδική συσκευή. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει τη συλλογή όλων των κυττάρων της λήψεως και τη σωστή συντήρηση και επίστρωση τους. Επιπλέον το Thin Prep επιτρέπει πολλαπλές εξετάσεις στο ίδιο δείγμα χωρίς επαναληπτική επίσκεψη και λήψη. Έγκυρες κλινικές μελέτες που έχουν γίνει παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι το Παπ τεστ με τη μέθοδο Thin Prep, δίνει εξίσου αξιόπιστα αποτελέσματα με το συμβατικό κολπικό επίχρισμα. Το Thin Prep Παπ τεστ αποτελεί σήμερα την πιο ευαίσθητη μέθοδο προληπτικού ελέγχου και διάγνωσης βλαβών του τραχήλου της μήτρας.

  • Γιατί το τεστ Παπανικολάου θεωρείται τόσο σημαντικό και αναγκαίο; 

Τακτικά τεστ Παπανικολάου συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Τα κύτταρα του τράχηλου της μήτρας μπορεί να εξελίσσονται χωρίς να υπάρχουν συμπτώματα ή πόνος. Ακόμα και μικρές αλλοιώσεις στα κύτταρα μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο αν δεν αντιμετωπιστούν με θεραπεία. Επίσης με το Παπ τεστ ελέγχεται η ορμονική λειτουργία όπως και η χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων. Τέλος ανιχνεύονται φλεγμονές του κόλπου ή του τραχήλου (κολπίτιδες, τραχηλίτιδες) καθώς και οι αιτιολογικοί τους παράγοντες (μικρόβια, μύκητες, τριχομονάδες, ιοί κ.ά.)

  • Τι σημαίνει για μένα αν το τεστ παπ δεν βγει φυσιολογικό; 

Αν το Παπ τεστ δεν είναι φυσιολογικό, αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε καρκίνο! Αυτό συμβαίνει συχνά από κάποια φλεγμονή ή μόλυνση στον τράχηλο της μήτρας ή στον κόλπο. Όταν το Παπ τεστ δεν είναι φυσιολογικό, ο γιατρός θα σας συστήσει αμέσως την πιο κατάλληλη θεραπεία για σας. Ζητήστε από τον γιατρό να σας εξηγήσει το τεστ και ότι θα επακολουθήσει.

  • Τι πρέπει να ξέρω πριν κάνω το τεστ παπ; 

Τίποτε περισσότερο από το να μην έχετε περίοδο, ιδανικές μέρες είναι στο μέσον του κύκλου και να μην έχετε σεξουαλική επαφή για ένα 24ωρο πριν.

  • Πόσο κοστίζει το τεστ Παπ; 

Οι τιμές διαφέρουν, καθώς εξαρτώνται από το εργαστήριο. Το ALPHA PROLIPSIS όμως, που εξειδικεύεται, κάνει μια προσφορά, σχεδόν δώρο προκειμένου όλες οι γυναίκες να μπορούν να κάνουν αυτή την τόσο σημαντική και απλή γυναικολογική εξέταση που πραγματικά... σώζει ζωές! Έτσι το τεστ Παπ, κοστίζει 15 ευρώ και το εξελιγμένο thin prep pap 25, μόνο στο ALPHA PROLIPSIS!

Το ALPHA PROLIPSIS βρίσκεται επί της οδού Μεσογείων στον αριθμό 163Α, απέναντι από τον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη. Τηλεφωνήστε για πληροφορίες στο 210 6980565!

AlphaProlipsis - Thin Prep Προσφορά

WOMANNOW.GR LOVES...