Περπατήστε στην παραλία

walking sea1Μην θεωρήσετε ότι κάνετε γυμναστική. Εξάλλου αυτό μπορείτε να το κάνετε όταν βρίσκεστε στην παραλία. Είτε θα είναι λοιπόν οι καλοκαιρινές σας διακοπές, είτε ένα Σαββατοκύριακο σ ένα παραθαλάσσσιο μέρος. Κάποια στιγμή που θα έχετε "πιαστεί" στην ξαπλώστρα σας, αλείψτε το σώμα σας με αντιηλιακή κρέμα, φορέστε το καπέλο σας και τα γυαλιά σας και ξεκινήστε να περπατάτε πλάι στο κύμα. Ναι, χωρίς παπούτσια, αυτό είναι πολύ βασικό. Οπότε για λόγους ασφαλείας -ενάντια στα καψίματα- προγραμματίστε το περπάτημα στην ακρογιαλιά είτε πριν τις 12 το μεσημέρι, είτε μετά τις 7 το απόγευμα. Ξέρετε πόσα οφέλη έχει;

  • Πρωτ΄ απ΄ όλα αν περπατήσετε μία ώρα, καίτε 400 θερμίδες. (Ξεκινάμε από αυτό γιατί ξέρουμε ότι αυτό μας ενδιαφέρει όλες).
  • Δεύτερον αν το κάνετε συστηματικά θα δείτε μεγάλη διαφορά σε γάμπες και γλουτούς. Κι αυτό γιατί το περπάτημα στην άμμο απαιτεί διπλάσια ενέργεια απ΄οτι στο δρόμο.
  • Τρίτον  γυμνάζεται το πέλμα που είναι τελείως αγύμναστο αφού το έχουμε όλο το χρόνο μέσα σε γόβες και sneakers.
  • Τέταρτον (θεϊκό) η άμμος κάνει απολέπιση στα πέλματα. Τι να τις κάνετε πια τις ελαφρόπετρες...
  • Και πέμπτον, (ακόμη πιο θεϊκό) ενεργοποιούνται όλες οι νευρικές απολήξεις, που βρίσκονται στις πατούσες, όπως στη ρεφλεξολογία.

Τι άλλο χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να περπατάτε στη θάλασσα; Αφήστε δε που βλέπετε και τι "παίζει",  αδιάφορα και χαλαρά πίσω από τα μεγάλα μαύρα γυαλιά σας!

WOMANNOW.GR LOVES...