Φτιάξε τη λίστα της δικής σου ευτυχίας

78d4f30e5c38f04e91de2f3ad4af2b88Συνεχώς μεταθέτουμε την ευτυχία μας για το μέλλον. Κάποιοι μάλιστα την αναθέτουν και σε άλλους. Αυτή η do to λίστα, ένα είδος μπούσουλα για τη νέα χρονιά, θα σε βοηθήσει να δεις ξανά τις προτεραιότητές σου και να τις θέσεις σε πιο στέρεες βάσεις. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Σύντομα θα ακολουθήσει και το δεύτερο.

1. Να περνάς χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους
Κι όταν λέμε σωστούς, εννοούμε τους ανθρώπους των οποίων την παρέα απολαμβάνεις, τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε εκτιμούν και εκείνους που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι. Είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός.

2. Να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου σήμερα κιόλας
Δεν είναι τα προβλήματά μας που μας ορίζουν αλλά ο τρόπος που αντιδρούμε απέναντι σε αυτά και το πώς τα αντιμετωπίζουμε. Τα προβλήματα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση.

3. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τα πάντα
Να είσαι ειλικρινής για τα σωστά που κάνεις αλλά και για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξεις. Να είσαι ειλικρινής για το τι θέλεις να επιτύχεις καθώς και για το ποιος θέλεις να γίνεις. Να είσαι ειλικρινής με κάθε πλευρά της ζωής σου, πάντα.

4. Να κάνεις την ευτυχία σου προτεραιότητα
Οι ανάγκες σου έχουν μεγάλη σημασία. Αν δεν αξιολογείς σωστά στον εαυτό σου, αν δεν τον προσέχεις και δεν ακούς τις ανάγκες σου, στην πραγματικότητα τον σαμποτάρεις. Θυμήσου, είναι δυνατό να φροντίζεις τις ανάγκες σου και ταυτόχρονα να φροντίζεις και τους άλλους.

5. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά και υπερήφανα
Το να προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος από αυτόν που είσαι δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου, είναι και χάσιμο του ίδιου του εαυτού σου. Αποδέξου τον αληθινό εαυτό σου, αγκάλιασέ τον και προσπάθησε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του.

6. Να προσέχεις και να ζεις το παρόν
Το παρόν είναι ένα θαύμα και η μόνη στιγμή που θα ζήσεις στα σίγουρα. Το παρόν είναι ζωή. Επομένως πάψε να σκέφτεσαι πόσο όμορφα θα είναι τα πράγματα στο μέλλον ή πόσο δύσκολα υπήρξαν στο παρελθόν και άρχισε να ζεις το εδώ και τώρα και μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για όλα εκείνα τα υπέροχα που το απαρτίζουν.

7. Να αξιολογείς τα μαθήματα που πήρες από τα λάθη σου
Τα λάθη είναι χρήσιμα καθώς αποτελούν το σκαλοπάτι για την εξέλιξή σου. Αν δεν αποτυγχάνεις ποτέ, αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθείς αρκετά και ότι δεν μαθαίνεις. Μην φοβάσαι να παίρνεις ρίσκα, να σκοντάφτεις, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι. Το «λάθος» που φοβάσαι να κάνεις ίσως είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο μεγαλύτερο επίτευγμά σου.

8. Να απολαμβάνεις τα πράγματα που ήδη έχεις
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι η ευτυχία θα έρθει όταν αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζωής -συνήθως ένα επίπεδο ζωής που έχει κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως απαιτείται πολύς χρόνος για να φτάσει κανείς εκεί και όταν φτάσει ο στόχος έχει αλλάξει. Έτσι καταλήγεις να ξοδεύεις ολόκληρη τη ζωή σου πασχίζοντας για κάτι νέο χωρίς ποτέ να απολαμβάνεις αυτά που έχεις καταφέρει ως τώρα. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα για να εκτιμήσεις το πού βρίσκεσαι και πού έχεις φτάσει.

9. Να είσαι πιο ευγενική με τον εαυτό σου
Αν είχες μια φίλη η οποία σου μιλούσε με τον τρόπο που συχνά μιλάς εσύ στον εαυτό σου, πόσο καιρό θα επέτρεπες στο άτομο αυτό να είναι φίλη σου; Ο τρόπος που φέρεσαι στον εαυτό σου δίνει το παράδειγμα για τον τρόπο που θα σου φερθούν οι γύρω σου. Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.

10. Να δημιουργείς εσύ την ευτυχία σου
Αν περιμένεις από κάποιον άλλο να σε κάνει ευτυχισμένη, δυστυχώς θα απογοητευτείς πολύ. Χαμογέλασε, επειδή μπορείς. Διάλεξε την ευτυχία. Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Συχνά η ευτυχία βρίσκεται όταν και όπου αποφασίζεις εσύ να την αναζητήσεις. Αν αναζητήσεις την ευτυχία σου μέσα στις δυνατότητές σου, στο τέλος θα την βρεις. Αν όμως συνεχώς ψάχνεις για κάτι άλλο, δυστυχώς, θα το βρεις κι αυτό.

WOMANNOW.GR LOVES...