5 πρωινές συνήθειες που πρέπει να ξεχάσουμε για να είμαστε σε φόρμα!

48e7c47d9ba499100cd9cd50710423e8Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός. Κι όλες πολύ ή λίγο το έχουμε ζήσει αυτό. Ένας καυγάς την ώρα του πρωινού με τον σύντροφό μας, μια μικρή καθυστέρηση στην πρωινή σύσκεψη που μπορεί να δημιουργήσει εκνευρισμό, ένα χαλασμένο φανάρι που θα μας

κάνει να μείνουμε μέσα στο αυτοκίνητο για ώρα, είναι αυτά που ξέρουμε κι αναγνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που μας χαλούν τη μέρα μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε να τις έχουμε. Ας δούμε ποιες είναι αυτές γιατί δεν είναι ποτέ αργά να τις... κόψουμε!

1. Πότε πίνετε τον καφέ σας; 

Είστε από τις γυναίκες που μόλις ανοίγουν τα μάτια τους τρέχουν στην κουζίνα για μια γουλιά καφέ; Αν ναι, πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς μόλις ξυπνάμε τα επίπεδα της ενέργειας αρχίζουν ν΄αυξάνονται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Ο καφές όμως δίνει επιπλεόν αύξηση της ενέργειας, τέτοια που μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό. Η ιδανική ώρα για τον πρώτο καφέ της ημέρας, είναι μία ώρα αφού σηκωθείτε από το κρεβάτι, όταν δηλαδή τα επίπεδα της ενέργειας του οργανισμού αρχίζουν να πέφτουν.

2. Τι πρωινό τρώτε; 

Μπορεί ένα κομμάτι ψωμί με τυρί εσάς να σας φαίνεται αρκετό, αλλά δεν είναι. Ο οργανισμός μας το πρωί χρειάζεται αρκετή τροφή για να μπορεί ν΄ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ημέρας. Χρειάζονται λοιπόν 15 γρ. πρωτεϊνης, 2,5 γρ. φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και λίγα υγιή λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, λίγο ζαμπόν γαλοπούλας με μια φέτα ψωμί, δημητριακά με γάλα, μια πορτοκαλάδα κι ένα κουταλάκι μαρμελάδα ή μέλι, είναι ο,τι πρέπει για να ξεκινήσετε με ενέργεια τη μέρα σας!

Αν θέλετε να δείτε ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για να αδυνατίσετε κάντε κλικ εδώ!

3. Πότε καπνίζετε το πρώτο τσιγάρο; 

Φυσικά και το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, αλλά αν ακόμη έχετε αυτή την συνήθεια, τουλάχιστον προσπαθήστε να μην ανάψετε το πρώτο τσιγάρο πριν περάσουν 3-4 ώρες από τη στιγμή που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αφήστε τον οργανισμό σας να "αναπνεύσει" και να χαλαρώσει πριν μπει στους εξοντωτικούς καθημερινούς ρυθμούς.

Αν θέλετε να μειώσετε ή να κόψετε το κάπνισμα, αυτά τα 10 tips που θα βρείτε εδώ, μπορεί να σας βοηθήσουν! 

4. Πότε κοιτάτε τα μηνύματα και τα e-mail σας; 

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ανοίγετε τα μάτια σας είναι ν΄ανοίγετε και τα mail ή τα μηνύματά σας, πρέπει να το σταματήσετε. Γιατί μ΄αυτόν τον τρόπο ξεκινάτε την ημέρα σας με άγχος κι έτσι θα τη συνεχίσετε. Αντί αυτού, πάρτε ήρεμα το πρωινό σας, μιλήστε με τον σύντροφο ή τα παιδιά σας, κάντε ένα χαλαρωτικό ντους κι έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας για να ασχοληθείτε με τα θέματα  της δουλειάς σας.

5. Πότε ξυπνάτε; 

Κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχει φτιάχνει και το αντίστοιχο πρόγραμμα του. Παρ΄όλ΄αυτά το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να ξυπνάτε στο... παρά πέντε. Γιατί έτσι, αγχώνεστε πριν ακόμη ξεκινήσει καλά καλά η μέρα, τρέχετε να προλάβετε ενώ αυτό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να σηκωθείτε μισή ώρα πριν, να πάρετε το πρωινό σας, να σκεφτείτε το πρόγραμμα της ημέρας, να κάνετε ένα ντους κι έτσι χαλαρή να ξεκινήσετε την ημέρα σας...

Αν ξυπνάτε το πρωί κουρασμένη, διαβάστε εδώ, τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε έναν καλό ύπνο και μια ακόμη καλύτερη ημέρα, γεμάτη ενέργεια!

WOMANNOW.GR LOVES...