Μήπως ξεχνάτε συχνά ονόματα;

94bdea791d02149b254640f360d6f4d3Αν το να θυμηθείτε ονόματα ανθρώπων, ακόμη κι αυτών με τους οποίους έχετε συναντηθεί περισσότερες από δυο φορές, είναι το αδύναμό σας σημείο, τότε μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στο γιατί σας είναι δύσκολο να συγκρατήσετε ονόματα. Και πιστέψτε μας, δεν είστε μόνη! Τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε για να μην βρίσκεστε συχνά σ΄αυτή τη δύσκολη θέση να πείτε... "Χίλια συγνώμη, μου θυμίζεις το όνομά σου;"

1. Η πρώτη συνάντηση 

Εδώ τα πράγματα είναι απλά, όταν συναντηθήκατε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν σας προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον ώστε να θυμάστε έπειτα το όνομά του.

2. Πόσο συνηθισμένο είναι 

Μπορεί το όνομα να είναι συνηθισμένο ή να μην σας θυμίζει κανέναν δικό σας άνθρωπο, να μην είναι συνδεδεμένο δηλαδή με κάποιο κομμάτι της ζωής μας,  οπότε οργανώνεται με τέτοιο τρόπο στον εγκέφαλό μας.

3. Η παιδική ηλικία 

Αν όταν είσαστε παιδί, ακούγατε συχνά να σας λένε οι γονείς σας "Είσαι πολύ αδιάφορη" ή "Μιλάω κι εσύ ποτέ δεν ακούς",είναι πιθανό να ταυτιστήκατε με αυτό που ακούγατε διαρκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ;

4. Πόσο ανοιχτοί είστε να γνωρίσετε ανθρώπους; 

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή να μην είμαστε έτοιμοι, απο φόβο ή άλλη αιτία, να εκτεθούμε σε νέες γνωριμίες και αληθινή επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ;

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

  1.  Ν΄αναγνωρίσετε αυτή σας την αδυναμία κι αν πράγματι σας φέρνει σε δύσκολη θέση να ετοιμαστείτε να την αντιμετωπίσετε
  2. Να είστε σε εγρήγορση όταν γνωρίζετε νέους ανθρώπους. Προσπαθήστε συνειδητά όση ώρα μιλάτε να θυμάστε και το όνομά του.
  3. Συνδέστε το όνομα κάποιου με κάποιον ή κάτι που είναι για σας σημαντικό. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να θυμάστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΜΕ;

WOMANNOW.GR LOVES...