Θέλεις να πετύχεις; Να τι πρέπει να κάνεις

Το περιβάλλον μας επηρεάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το ήξερες; Κι όταν λέμε περιβάλλον εννοούμε τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και τους ανθρώπους γύρω μας. Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, ένα μυστικό της επιτυχίας είναι το περιβάλλον. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων στο νέο του βιβλίο "Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου" (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ο Νικόλας Σμυρνάκης, κι αφού καταρρίπτει μύθους που θέλουν τα αριστουργηματικά αποτελέσματα να συνδέονται με το ταλέντο ή την τύχη, προσφέρει απλές τεχνικές και στρατηγικές για να βρούμε την δική μας επιτυχία που τελικά βρίσκεται πολύ κοντά μας.

Πώς η επιτυχία σου εξαρτάται από το περιβάλλον σου

Θες να πετύχεις; Να τι πρέπει να κάνεις

Αν είσαι όλη ηµέρα σε ένα γραφείο και θα προτιμούσες να είσαι στη φύση, γέµισε το γραφείο με φυτά. Σήκω ανά διαστήματα, κάνε µια βόλτα στον κήπο, άλλαξε παραστάσεις. Σε σχέση µε το τίποτα, το λίγο είναι καµιά φορά αρκετό. Φτιάξε το σπίτι σου όπως επιθυµείς, επίλεξε πού θα βγεις το βράδυ, πού θα περάσεις την Κυριακή σου. Το περιβάλλον σου αφορά το γραφείο, το σπίτι, το δωµάτιο, το αυτοκίνητο, το τραπέζι πάνω στο οποίο εργάζεσαι, µέχρι τους ανθρώπους γύρω σου. Αν θέλεις να έχεις µια ευτυχισµένη ζωή, ξεκίνα από τα απλά. Τακτοποίησε το σπίτι, καθάρισε το αυτοκίνητο, συµµάζεψε το δωµάτιό σου.

Αν θέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσµατα από αυτά που έχεις σήµερα, αντίγραψε τις πρακτικές και τον τρόπο ζωής αυτών που θαυµάζεις. Βάλε στη ζωή σου, στην καθηµερινότητά σου, τέτοιους ανθρώπους και βγάλε από τη ζωή σου, ή περιόρισε, όσους σε ρίχνουν ψυχολογικά και δεν σε σπρώχνουν προς την επίτευξη των στόχων σου. Πρέπει να ψάχνεις συνεχώς τους ανθρώπους που σε ψάχνουν, αυτούς που έχουν παρόµοιους στόχους µε σένα. Έχεις το απόλυτο δικαίωµα και την ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου να επιλέξεις ποιους θέλεις να έχεις δίπλα σου και να µη µένεις µε όσους έτυχε να είναι κοντά σου. Βρέθηκαν στον δρόµο σου ως γείτονες ή συµµαθητές σου και απλά είστε φίλοι ακόµα, γιατί κάποτε κάνατε παρέα. Αυτό δεν σηµαίνει ότι πρέπει να χαλάσεις τις φιλίες σου µε τους ανθρώπους που είναι στη ζωή σου, αλλά µπορείς να επιλέξεις πόσο χρόνο θα περνάς µε τον καθένα. Το κριτήριο βάσει του οποίου πρέπει να επιλέγεις τους φίλους σου είναι το πώς σε κάνουν να νιώθεις. Αν σε ωθούν να γίνεσαι καλύτερος. Αν οι άνθρωποι που θαυµάζεις δεν είναι κοντά σου ή αν δεν τους γνωρίζεις προσωπικά, βάλ’ τους στη ζωή σου µέσα από βιβλία που έχουν γράψει εκείνοι ή που έχουν γράψει άλλοι γι’ αυτούς, µέσα από ηχογραφήσεις και βίντεο στα οποία µιλούν για όσα πέρασαν και δίνουν συµβουλές βασισµένες στην έρευνα και στις εµπειρίες τους. Μπορεί να µη γνώρισες ποτέ τον µέντορά σου, µπορεί να πέθανε εκατό χρόνια πριν, αλλά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάθε µέρα παρέα µέσα από το έργο και τη βιογραφία του.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να δικαιώνουν εκείνους που έχουν κοντά τους, οπότε δεν θέλεις να δικαιώσεις κάποιον που δεν πιστεύει σε εσένα. Οι άνθρωποι είναι ικανοί για σπουδαίες κατακτήσεις, αν απλά κάποιος που εκτιµούν βρεθεί δίπλα τους και τους πιστέψει, τους ενθαρρύνει και τους επιβραβεύσει. Αυτό ακριβώς κάνει ένας µέντορας. Και φυσικά καθοδηγεί. Αν θέλεις να αναπτυχθείς, βρες εκείνους που έχουν µεγάλες προσδοκίες από σένα. Θα κάνεις ό,τι χρειάζεται για να τους επιβεβαιώσεις, άρα ό,τι χρειάζεται για να πετύχεις. Μόλις τους βρεις, µείνε κοντά τους µε κάθε τρόπο. Κοντά σε ανθρώπους που, µέσα από το δικό τους παράδειγµα, τη δική τους διάθεση να πετύχουν, θα σου υπενθυµίζουν ότι: Η επιτυχία θέλει υπενθύµιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Συμβουλές για άμεσα αποτελέσματα:

1) Διαµόρφωσε τον χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ηµέρας όπως επιθυµείς.

2) Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που έχουν αυτό που ψάχνεις.

3) Βρες έναν µέντορα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την επιτυχία και το βιβλίο από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, κάνε κλικ εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή. Τι λες θα μας κάνεις Like στο facebook και follow στο instagram για να μαθαίνεις τα νέα που σ΄ενδιαφέρουν;

WOMANNOW.GR LOVES...