Πώς θα μαγνητίσετε στη ζωή σας όσα ονειρεύεστε

Πώς θα μαγνητίσετε στη ζωή σας όσα ονειρεύεστε

Ξέρετε πως αν εκπαιδεύουμε το μυαλό μας και ελέγξουμε τις σκέψεις μας μπορούμε να μαγνητίσουμε και να φέρουμε στη ζωή μας όσα ονειρευόμαστε; Πρόκειται για το νόμο της νοητικής έλξης, σύμφωνα με τον οποίο ορίζει ότι έλκετε αυτό το οποίο σκέφτεστε πιο επίμονα. Και εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε το εξής: Κανείς δεν είναι αυτό που νομίζει ότι είναι, αλλά ό,τι νομίζει, αυτό είναι!

Ο Νόμος της Νοητικής Έλξης είναι παρόμοιος με τον φυσικό νόμο της έλξης. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Αν είχατε ένα μαγνήτη σιδήρου, θα μπορούσατε να έλξετε με αυτόν οποιαδήποτε ουσία με βάση το σίδηρο. Όμως ο μαγνήτης έλκει μόνο το σίδηρο και όχι άλλου είδους υλικά. ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΚΟΝΤΑΙ. Γιατί έχει αυτή τη δύναμη ο μαγνήτης; Απλώς επειδή όλα του τα μόρια είναι προσανατολισμένα προς την ίδια κατεύθυνση και η ελκτική τους δύναμη συσσωρεύεται, ενώ τα μόρια των κοινών μετάλλων έλκουν και απωθούν το ένα το άλλο. Το φαινόμενο αυτό υπονοεί έμμεσα την αξία που έχει η ενότητα των σκοπών.

Όταν στρέφετε το κυρίαρχο μέρος της σκέψης σας σε κάτι, είτε αυτό είναι η υγεία ή η ασθένεια, η επιτυχία ή η αποτυχία, η αφθονία ή η στέρηση, η αγάπη ή το μίσος, θα προσελκύσετε αυτό ακριβώς που σκέφτεστε. Ο εγκέφαλός σας εκπέμπει μαγνητικά κύματα που μπορούν να διαδοθούν στο άπειρο. Κάθε κύτταρο έχει κάποια ανάγκη και συνδυάζεται με τα άλλα κύτταρα για να προσελκύσει το συνολικό άθροισμα των αναγκών σας, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς επιθυμείτε. Σε αντίθετη περίπτωση, το μόνο που θα προσελκύσετε θα είναι σύγχυση. Μπορεί να πείτε: «Δεν θέλω την αρρώστια, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαι άρρωστος». Όμως τι είναι αυτό που σκέφτεστε πιο επίμονα; Τι είναι αυτό στο οποίο αφιερώνετε το κυρίαρχο μέρος της προσοχής σας; Η ασθένεια!

Ένας φίλος του φημισμένου διδασκάλου της μεταφυσικής Έρνεστ Χολμς που έπασχε από κάποια βαριά ασθένεια τον προσέγγισε και του ζήτησε να θεραπεύσει την ασθένειά του. Ο Χολμς απάντησε: «Η ασθένειά σου φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα. Ας θεραπεύσουμε εσένα ώστε να γίνεις υγιής!». Να θυμάστε, ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ. Αυτό στο οποίο εστιάζετε πολλαπλασιάζεται!

Όσοι δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα τι πραγματικά επιθυμούν, έλκουν συνεχώς πράγματα που φαίνεται να μη συμφωνούν με τις επιθυμίες τους. Επιφανειακά όλοι επιθυμούν πράγματα όπως επιτυχία, φιλία, αγάπη, ευτυχία, σιγουριά και ασφάλεια, αλλά δεν τα προσελκύουν επειδή εστιάζουν σε όσα δεν επιθυμούν. Μόλις ένας στους χίλιους κατανοεί την εκπληκτική αυτή αλήθεια.

Αν ζητήσετε από μερικούς ανθρώπους να κάνουν μια λίστα με τις σημαντικότερες ανάγκες τους, θα παρατηρήσετε ότι οι λίστες τους παρουσιάζουν εντυπωσιακή ομοιότητα. Τα στοιχεία τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι όλα θετικά. Αυτό συμβαίνει επειδή ομολογούμε ανοιχτά, είτε στον εαυτό μας είτε στους άλλους, μόνο πράγματα θετικής φύσεως. Κανείς δεν λέει ποτέ ότι επιθυμεί να αποτύχει ή να αρρωστήσει, να είναι φτωχός, δυστυχισμένος ή ανασφαλής. Όλοι επικαλούνται ακριβώς τα αντίθετα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όπως ο μαγνήτης με τον θετικό και αρνητικό του πόλο, έτσι κι εμείς για κάθε ΘΕΤΙΚΗ ανάγκη έχουμε και μια ΑΡΝΗΤΙΚΗ, την οποία δεν παραδεχόμαστε και συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι υπάρχει. Γι’ αυτό είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς επιθυμούμε, γιατί ο Νόμος της Νοητικής Έλξης προσελκύει πάντοτε τις πραγματικές ανάγκες μας, και όχι τις επιθυμίες, τις ιδιοτροπίες ή τις εφήμερες προτιμήσεις μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

Οι περισσότεροι λένε ότι επιθυμούν να πετύχουν, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν καμία τέτοια επιθυμία. Δεν επιθυμούν να κάνουν τα πράγματα εκείνα που θα τους φέρουν επιτυχία. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι δεν είναι επιτυχημένοι επειδή έχουν χρήματα, αλλά έχουν χρήματα επειδή είναι επιτυχημένοι. Οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούν τα αποτελέσματα της επιτυχίας αλλά όχι την ευθύνη που τη συνοδεύει.

Με όλη τη γνώση, τη μόρφωση και την εκπαίδευση που διαθέτουμε σήμερα, είναι δυσκολότερο να αποτύχει κανείς απ’ ό,τι να πετύχει. Όμως η επιτυχία τρομάζει τους περισσότερους και έτσι αποτυγχάνουν επειδή, υποσυνείδητα, φοβούνται την επιτυχία.

Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι επιθυμούν φιλία και αγάπη, όμως η επίκριση, το μίσος, ο φθόνος, η ζήλια και η εκδίκηση καταλαμβάνουν το κυρίαρχο μέρος της προσοχής τους. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι επιθυμούν τη δημοτικότητα και την αναγνώριση, αλλά, ταυτόχρονα, κάνουν εμφανή την επιθυμία τους να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή τους. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι επιθυμούν την ευτυχία, αλλά ζουν νιώθοντας θλίψη, θυμό, απόρριψη, αγανάκτηση και λύπηση για τον εαυτό τους. Και η λίστα συνεχίζεται επ’ άπειρον. Η αλήθεια είναι ότι επιθυμείτε πραγματικά εκείνο στο οποίο αφιερώνετε το κυρίαρχο μέρος της προσοχής σας και ότι αυτό θα αποκτήσετε μέσω του Νόμου της Νοητικής Έλξης.

Ο Νόμος της Νοητικής Έλξης ισχύει επίσης στη μετάδοση των σκέψεών σας. Αν πετάξετε ένα βότσαλο σε μια λίμνη, θα παρατηρήσετε ότι οι κυματισμοί μεταδίδονται σε κυκλική μορφή και ότι οι κύκλοι αυτοί φτάνουν τελικά στη στεριά. Αν πάρετε δύο πέτρες διαφορετικές σε μέγεθος και βάρος και τις πετάξετε στο νερό ταυτόχρονα, μερικά μέτρα τη μια από την άλλη, οι κυματισμοί που θα δημιουργήσουν τελικά θα συναντηθούν. Στη μεταξύ τους πάλη που θα ακολουθήσει, οι μεγαλύτεροι κυματισμοί της μεγαλύτερης πέτρας θα υπερνικήσουν τους μικρότερους κυματισμούς της μικρότερης πέτρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σκέψεις σας. Όσο μεγαλύτερη η σκέψη, όσο ευρύτερος ο συλλογισμός σας, τόσο ευκολότερα θα υπερνικά τις μικρότερες σκέψεις. Οι θετικές σκέψεις δημιουργούν μεγαλύτερους κυματισμούς με περισσότερη ενέργεια και ισχυρότερες δονήσεις. Αυτές οι ισχυρότερες δονήσεις φτάνουν στο στόχο τους επειδή, όπως η μεγαλύτερη πέτρα στο νερό, δημιουργούν υψηλότερα και δυνατότερα κύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Περισσότερα διαβάστε στο βιβλίο τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ που μπορείτε να δείτε και να παραγγείλετε κάνοντας κλικ εδώ

Photo- Brooke Cagle via unsplash

WOMANNOW.GR LOVES...