Μα τι γυναίκες προτιμούν επιτέλους οι άνδρες;

couple8Είναι από εκείνα τα ερωτήματα που θα μας ταλανίζουν κάθε φορά που θα βλέπουμε ένα ακόμη αταίριαστο ζευγάρι ή όταν δυσκολευόμαστε να βρούμε τον επόμενο μεγάλο έρωτά μας. Μα τι είδους γυναίκες κοιτάζουν επιτέλους οι άνδρες;

Εξαρτάται τι σκοπό έχουν, απαντά μια μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, η οποία δημοσιεύεται στο British Journal of Psychology.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι άντρες που ψάχνουν για μια γρήγορη περιπέτεια προτιμούν γυναίκες με πιο «θηλυκά» χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει αυτό; Όχι δεν είναι το μεγάλο στήθος ή οι καμπύλες αλλά χαρακτηριστικά όπως το μικρό σαγόνι και τα γεμάτα μάγουλα. Κι αυτό διότι είναι συνδεδεμένα με τη γοητεία μιας γυναίκας, αλλά επίσης είναι ένδειξη υγείας, νεότητας αλλά και του πόσο πιστή είναι. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι συνδεδεμένα με υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία συνδέονται επίσης και με την αναπαραγωγική διαδικασία.

Αντίθετα, κι αυτό το σημείο είναι το πιο ενδιαφέρον, για τις μακροχρόνιες σχέσεις τους οι άνδρες προτιμούν τις ίσως όχι και τόσο όμορφες και λίγο πιο ανδροπρεπείς γυναίκες. Στην συμπεριφορά αλλά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Γιατί άραγε κάνουν οι άνδρες, έστω και ασυνείδητα, τέτοιο διαχωρισμό; Η απάντηση είναι ίσως ότι ωραία η ομορφιά, αλλά αν σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδιά, οι άνδρες θα ήθελαν πλάι τους μια γυναίκα που να είναι και λίγο... αντράκι, ώστε να αντεπεξέλθουν μαζί καλύτερα στις υποχρεώσεις της κοινής ζωής. Τελικά, άβυσσος δεν είναι η ψυχή της γυναίκας, αλλά του άνδρα!

WOMANNOW.GR LOVES...