Τι συμβαίνει όταν δεν έχουμε οργασμό;

kissΣυμβαίνει όχι μόνο στα καλύτερα σπίτια αλλά και τις περισσότερες φορές δεν μας ανησυχεί καν, αφού -μεταξύ μας - μόνο στις ερωτικές ταινίες μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό κάθε φορά που κάνει έρωτα. Όταν όμως η απουσία οργασμού γίνεται συνήθεια, τότε αρχίζουν οι δυσάρεστες σκέψεις. Ορισμένες γυναίκες νιώθουν ανεπαρκείς και αδικημένες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Πρόκειται όμως για έναν άτοπο συλλογισμό. Το θέμα δεν είναι να κερδίσουμε ένα διαγωνισμό αλλά να ζήσουμε σε βάθος τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό μας. 

Καταρχάς, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οργασμός είναι ένα φαινόμενο του οποίου η αξία έχει πάρει εξωπραγματικές διαστάσεις. Η σεξουαλική απόλαυση σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Ναι, είναι δυνατόν να νιώθει σεξουαλική πληρότητα ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει νιώσει ποτέ οργασμό!

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν καλή επαφή με το σώμα τους και γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα θέλω τους, αλλά παράλληλα έχουν δυσκολία να νιώσουν οργασμό.

Ακόμη όμως κι αν ο οργασμός είναι βασική προϋπόθεση για εσάς, μην βιάζεστε να μαστιγώσετε τον εαυτό σας σε περίπτωση που δεν τα καταφέρνετε. Δεν υπάρχουν ανοργασμικές γυναίκες, υπάρχουν όμως γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να έχουν οργασμό. Πρόκειται για μια διαταραχή οφειλόμενη κατά κύριο λόγο σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως ο φόβος να παραδοθεί στην ερωτική πράξη (το συναντάμε συχνά στα άτομα που τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο), τα αντιφατικά αισθήματα απέναντι στον ερωτικό σύντροφο, η απουσία ερωτικής έλξης, η ανεπαρκής διέγερση, η λανθασμένη γνώση του πώς λειτουργεί το σώμα μας, η έλλειψη φαντασιώσεων, οι τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες κ.ά.Όλα τα παραπάνω κάνουν ξεκάθαρο ότι το να κατηγορήσουμε το σύντροφό μας είναι η εύκολη λύση, όχι όμως η μόνη. Αν μια γυναίκα δεν έχει οργασμό, δεν φταίει ενδεχομένως μόνο εκείνη, κάποιο ρόλο θα παίζει και ο σύντροφός της που με τη συμπεριφορά του δεν κατάφερε να την κάνει να νιώσει ελεύθερη και ασφαλής μέσα στη σεξουαλική σχέση. Η σεξουαλική πράξη όμως συντελείται από δύο άτομα, τα οποία είναι και εξίσου υπεύθυνα για την έκβασή της. Γι' αυτό, αντί να αφήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχήσουν, καλό θα είναι να πιάσουμε δουλειά ώστε να φέρουμε τον οργασμό στο σπίτι. Πρώτο βήμα για να το καταφέρουμε; Να σταματήσουμε να τον επιδιώκουμε, αφού έτσι αποσπάται η προσοχή μας από την απόλαυση των αισθήσεων.

 

WOMANNOW.GR LOVES...