Έχει θέση η τηλεόραση στο δωμάτιο του ζευγαριού;

f2a0f3c03d2a0b0a807b6b557bd71914

Μια σταλιά ή extra large διαστάσεων, η κρεβατοκάμαρα φτιάχτηκε για δύο. Πόσο ευπρόσδεκτη είναι λοιπόν η τηλεόραση στο συντροφικό υπνοδωμάτιο; Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, θα πείτε. Αντί για την 20άρα TFT, στην κρεβατοκάμαρά σας να βρίσκατε μια 20άρα... σκέτο.

Όμως, η τηλεόραση πολλές φορές είναι χειρότερη και από ένα τρίτο πρόσωπο.

«Οι ειδικοί του ύπνου αλλά και οι σεξολόγοι συμφωνούν ότι η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να βλάψει τόσο τη σεξουαλική ζωή όσο και την ποιότητα του ύπνου. Κι αυτό γιατί πολλά ζευγάρια ξοδεύουν ώρες μπροστά σε αυτήν, χωρίς να αφιερώνουν χρόνο ο ένας για τον άλλον» μας λέει η Γεωργία Γούναρη, σεξολόγος – ψυχοθεραπεύτρια σεξουαλικών δυσλειτουργιών και σύμβουλος σχέσεων.

kiss1Σύμφωνα με έρευνα της Ιταλίδας σεξολόγου δρ Σερενέλλα Σαλομόνι, τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο κάνουν 50% λιγότερο σεξ από αυτά που δεν έχουν. Αλήθεια ή υπερβολή; «Θεωρώ πως ένα ζευγάρι που έχει έντονη σεξουαλική ζωή δεν θα επηρεαστεί από την τηλεόραση. Για ένα ζευγάρι όμως για το οποίο ήδη το σεξ δεν είναι προτεραιότητα, μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τις επαφές και την επικοινωνία με αποτέλεσμα την απομάκρυνση», υποστηρίζει η σεξολόγος.

Κάποιες φορές, όμως, η τηλεόραση αντί για το πρόβλημα είναι η λύση. «Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, προτείνω σε κάποια ζευγάρια να βάλουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους. Όταν, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με παιδιά δεν έχει καθόλου χρόνο μόνο του και στο παρελθόν μπροστά στην τηλεόραση ήταν το μέρος για να είναι τρυφεροί ο ένας με τον άλλον, ή σε ζευγάρια που θέλουν να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή με ερωτικές ταινίες κλπ.», λέει η ψυχολόγος.
Ακόμη λοιπόν κι αν δυσκολευόμαστε ή δεν θέλουμε να την αποχωριστούμε, καλό θα ήταν να μην αγνοούμε μερικούς κανόνες καλής τηλεοπτικής συμπεριφοράς. Το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει μαζί ποιες ώρες θα είναι ανοικτή η τηλεόραση και τι θα παίζει, αποφεύγοντας τα βίαια ή δυσάρεστα θεάματα. Επίσης η ένταξη δεν θα πρέπει να ενοχλεί, αν ένας από τους συντρόφους θέλει να κοιμηθεί. Τέλος, αν υπάρχει δυσκολία στο να βρεθείτε σεξουαλικά με το σύντροφό σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε την απομάκρυνση της τηλεόρασης από το υπνοδωμάτιο και να ορίσετε κάποιες ημέρες που θα πηγαίνετε στο δωμάτιο μισή ώρα πιο νωρίς.

Θέλετε κι άλλα άρθρα για τις σχέσεις, τη μόδα, το σπίτι; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα όσα ενδιαφέρουν μια γυναίκα... σήμερα!

WOMANNOW.GR LOVES...