10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν χωρίσατε

Ένας χωρισμός είναι πολύ περισσότερα πράγματα από την αλλαγή του relationship status μας στο Facebook από «σε σχέση» σε «ελεύθερη». Μας βοηθά να δούμε τη ζωή και τον εαυτό μας από την αρχή, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Για να τα κάνουμε βέβαια όλα αυτά πρέπει να ξεπεράσουμε τα πρώτα άχαρα στάδια όπου φίλοι και γνωστοί μάς ρωτούν τι έγινε ενώ η μαμά μας ξαναβάζει στην ντουλάπα εκείνο το ταγιέρ που είχε μόλις φρεσκάρει για το γάμο. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να διατηρήσετε την ψυχραιμία αλλά και την... αξιοπρέπειά σας!

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν χωρίσατε

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν χωρίσατε

1. Μην γίνεστε υπερβολικά μελοδραματική στο facebook
Έχετε την επιθυμία να μοιραστείτε με τους φίλους σας όλα τα τραγούδια χωρισμού που διαθέτει το YouTube, ακόμη κι εκείνα που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα ακούγατε, συμπεριλαμβανομένων και των μπουζουκοτράγουδων. Επίσης, θέλετε να ανεβάσετε κοινές φωτογραφίες σας γράφοντας κάτι του τύπου «γιατί μου το έκανες αυτό;». Μην το κάνετε. Ακόμη κι αν εκείνος δεν δει ποτέ τον ψηφιακό σας θρήνο, κάποιος καλοθελητής σίγουρο θα του τον διαβιβάσει. Επίσης, για να το θέσουμε ευγενικά, είναι λίγο αποκρουστικό για τους υπόλοιπους.

2. Μην τον επισκεφτείτε μεθυσμένη στις 2 το πρωί
Καταρχάς είναι απολύτως επικίνδυνο να οδηγείτε μεθυσμένη. Δεύτερον, θα ενοχλήσετε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Τρίτον, την επόμενη μέρα είναι σίγουρο ότι θα το έχετε μετανιώσει.

3. Μην γίνεστε κυνική
Αμέσως μετά από έναν κακό χωρισμό έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε τα υπόλοιπα ερωτευμένα ζευγάρια του κόσμου σαν κατσαρίδες: τα σιχαινόμαστε τόσο που θα θέλαμε να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Μην ξινίζετε τη μούρη σας και μην δυσανασχετείτε κάθε φορά που συναντάτε δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Σκεφτείτε ότι σύντομα θα είστε και πάλι στη θέση τους.

4. Μην του γράψετε τραγούδι/ποίημα/γράμμα
Κυρίως όμως μην του το στείλετε. Ακόμη κι αν έχει ξυπνήσει μέσα σας ο Παντελής Παντελίδης, μην τον αφήσετε να βγει στην επιφάνεια.

5. Μην κλειστείστε στο σπίτι
Καταλαβαίνουμε, δεν θέλετε να δείτε και να μιλήσετε σε κανέναν. Μην το κάνετε. Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θάλασσα σας περιμένει και οι κολλητές σας θα δείξουν σίγουρα την υπομονή που χρειάζεται. Σίγουρα δεν είστε και η καλύτερη παρέα αλλά μόνη σας είστε ακόμη χειρότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ;

6. Μην το ρίξετε στο φαγητό
Το μόνο που θέλετε είναι να πάρετε ένα κιλό παγωτό από το πλησιέστερο Ηaagen Dazs και να το φάτε όλο σαν να μην υπάρχει αύριο (και ζυγαριά στο μπάνιο). Το να «φάτε τα συναισθήματά σας» είναι μια επιλογή, δεν είναι όμως η σωστή. Κι αυτό γιατί στο τέλος της ημέρας θα εξακολουθείτε να είστε χωρισμένη, αλλά επιπλέον και χοντρή.

7. Μην ψάξετε για το τρίτο πρόσωπο
Συνήθως όταν ο χωρισμός δεν είναι δική μας απόφαση και ο μέχρι χθες σύντροφός μας δεν είναι πολύ σαφής σχετικά με τους λόγους του χωρισμού (και συνήθως οι άνδρες δεν είναι), τείνουμε να υποψιαζόμαστε ότι η πραγματική αιτία είναι μια άλλη γυναίκα. Ακόμη όμως κι αν στο τέλος δικαιωθούμε, αυτό ελάχιστα μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τον χωρισμό. Σταματήστε να ψάχνετε μανιωδώς πληροφορίες για το τρίτο πρόσωπο. Πιστέψτε μας, εκτός κι αν πρόκειται για την αδελφή σας, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

8. Μην κάνετε σεξ με τον πρώην σας
Λένε ότι το σεξ του χωρισμού είναι από τα πιο ωραία που θα κάνει κανείς στη ζωή του. Αυτό που δεν λένε όμως είναι ότι πρόκειται και για τα πιο επώδυνα. Μία φορά δικαιολογείστε. Η δεύτερη όμως απαγορεύεται αυστηρά. Εκτός κι αν θέλετε να καταλήξετε να κάνετε περιστασιακό σεξ με έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν πλήρους απασχόλησης στη ζωή σας, με αποτέλεσμα ποτέ να μην αποκτήσετε πάλι αυτό που είχατε, αλλά και να μην προχωρήσετε ποτέ τη ζωή σας.

9. Μην επικοινωνήσετε με τους πρώην σας
Η επιστροφή στην παγίδα του πρώην είναι εύκολη όταν αναζητούμε παρηγοριά και κάποιον να μας τονώσει την αυτοπεποίθησή μας. Οι πρώην μας, ιδιαίτερα εκείνοι που αφήσαμε εμείς, είναι εύκολο να μας την προσφέρουν. Θυμηθείτε όμως, οι πρώην μας βρίσκονται στο παρελθόν για κάποιον λόγο. Αφήστε που τις περισσότερες φορές οι ιστορίες αυτές δεν έχουν happy end.

10. Μην τον δεχτείτε πίσω
Τουλάχιστον όχι προτού ξεκαθαρίσετε μέσα σας για ποιους λόγους θέλετε να τα ξαναφτιάξετε και πόσο διατεθειμένοι είστε και οι δύο να αλλάξετε προς το καλύτερο τα στοιχεία εκείνα της σχέσης σας που σας οδήγησαν στο χωρισμό. Διαφορετικά, σε πολύ λίγο καιρό θα είστε και πάλι στην ίδια ακριβώς θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook κι εμείς σου έχουμε κάθε μέρα ιδέες και λύσεις σε όλα όσα σε ενδιαφέρουν!

WOMANNOW.GR LOVES...