Ποιος κάνει την πρώτη κίνηση στο σεξ;

ea9b3cf9d9ebfe2ff7b5ad711efd4832Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λέει η παροιμία. Μια αρχή που, όσον αφορά στη σεξουαλική επαφή, συνήθως έχει ανδρική υπογραφή, αφού στα περισσότερα ζευγάρια την πρωτοβουλία την παίρνουν οι άνδρες. Προβάροντας, βλέπετε, από μικρές το ρόλο του δέκτη της ερωτικής επιθυμίας, οι γυναίκες μάθαμε ότι το «σωστό» είναι να περιμένουμε.

Κανένα πρόβλημα, εφόσον και οι δύο σύντροφοι είναι ικανοποιημένοι με αυτό. Το «πρόβλημα» ξεκινά όταν αυτός που παίρνει πάντα την πρωτοβουλία αισθάνεται ότι σέρνει ένα... κάρο. Η πρωτοβουλία για σεξουαλική επαφή αποτελεί έκφραση σεξουαλικής έλξης που με τη σειρά της πυροδοτεί τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού. Οι μελέτες δείχνουν πως τα ζευγάρια που μοιράζονται την πρωτοβουλία για τη σεξουαλική επαφή έχουν και τη μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Από την άλλη, όμως, δεν υπάρχουν κανόνες. Κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του επιθυμίες για το πώς θα ήθελε να βιώσει τη σεξουαλική του ζωή. Πρόβλημα υπάρχει όταν υπάρχει δυσαρέσκεια. Σε αυτήν την περίπτωση η επικοινωνία είναι το πρώτο βήμα.

Είτε όμως απευθύνουμε είτε λαμβάνουμε μια ερωτική πρόσκληση, πρέπει να συνυπολογίσουμε τα συναισθήματα του άλλου. Είναι ρεαλιστικό το να υπάρχει κάποιες φορές απροθυμία στη σεξουαλική επιθυμία ανάμεσα στο ζευγάρι. Ωστόσο ο τρόπος που θα εκφραστεί η άρνηση μπορεί να παίξει ρόλο. Π.χ. Μια έκφραση όπως «άσε με τώρα» δείχνει έλλειψη κατανόησης και απόρριψη. Αντίθετα, μια έκφραση όπως «θα προτιμούσα κάποια άλλη στιγμή, αποτελεί μια πιο ελκυστική άρνηση. Γιατί τελικά σημασία δεν έχει ποιος κάνει την πρώτη κίνηση πώς την αποδέχεται ο σύντροφός του.

WOMANNOW.GR LOVES...