8 τρόποι για ν΄απλοποιήσετε τη ζωή σας

8 τρόποι για ν΄απλοποιήσετε τη ζωή σας

Θέλετε χρόνο, χρήμα, υγεία φυσικά, ενέργεια κι ωραίες στιγμές. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε όταν το "δεν προλαβαίνω" είναι διαρκώς στο στόμα μας; Απλοποιώντας τη ζωή μας! Κι είναι απλό, αρκεί να το πάρουμε απόφαση. Ας το κάνουμε λοιπόν με αυτούς του 10 εύκολους τρόπους

1. Οργανώστε το email σας και κερδίστε χρόνο

Πόσα email αδιάβαστα ή που δεν χρειάζονται. Κι άλλα τόσα σημαντικά. Αφιερώστε όση ώρα χρειάζεται για να τα κατηγοριοποιήσετε, να πετάξετε όσα δεν χρειάζεστε και να γράψετε σε μια ατζέντα (ναι με το χέρι) τα σημαντικά που έχετε να κάνετε.

2. Υιοθετήστε τον κανόνα 50-30-20 για να έχετε χρήματα

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε στην διαχείριση των χρημάτων, όσα κι αν παίρνουμε από τη δουλειά μας. Με αυτόν τον κανόνα, όπου ξοδεύετε το 50 % του μηνιαίου εισοδήματος σε έξοδα διαβίωσης δηλαδή νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, το 30% σε διασκέδαση, ρούχα, διακοπές και το 20% αποταμιεύεται, θα δείτε πόσο πιο ασφαλείς και σίγουροι θα νιώθετε.

3.Ορίστε μηνιαίους και εβδομαδιαίους στόχους για επιτυχία

Με ό,τι κι αν ασχολείστε, ακόμη κι αν δεν εργάζεστε και είστε σπίτι, ορίστε στόχους γράφοντάς τους και θα δείτε να τους πετυχαίνετε χωρίς καν να το καταλάβετε. Μπορεί να είναι μια επαγγελματική φιλοδοξία, μπορεί η τακτοποίηση της αποθήκης ή η απώλεια 5 κιλών. 

4. Να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκάλι νερό και μια μπάρα δημητριακών για ενέργεια

Ο οργανισμός πρέπει πάντα να είναι ενυδατωμένος κι όταν πέφτει η ενέργεια να του τη δίνουμε. Έχοντας λοιπόν νερό και μια μπάρα στην τσάντα σας, η ενέργειά σας δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

5. Ξεκαθαρίστε τη ντουλάπα σας για να κερδίσετε χρόνο και ενέργεια

Τόσα ρούχα στη ντουλάπα που τα περισσότερα από τα μισά δεν τα φοράτε και ψάχνετε το πρωί χάνοντας χρόνο. Με το να ξεκαθαρίσετε τα ρούχα στη ντουλάπα, να δώσετε αυτά που δεν φοράτε, να καθαρίσετε, αερίσετε τα αγαπημένα σας ρούχα και να τα ομαδοποιήσετε σε ρούχα δουλειάς - εξόδου ή παντελόνια- φούστες- πουκάμισα, θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα!

6. Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα

Όταν ξέρετε τι θα μαγειρέψετε κάθε μέρα και χρόνο κερδίζετε και χρήματα αφού δεν θα ξοδεύεστε σε delivery. Οργανώστε τη λίστα με τα ψώνια σας, μαγειρεύετε αν εργάζεστε από το βράδυ για την επόμενη μέρα και αφιερώστε τον χρόνο που θα έχετε κερδίσει στον εαυτό σας!

7. Κάντε το πρόγραμμα της ημέρας και εξοικονομήστε χρόνο

Γράψτε σε χαρτί τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Θα δείτε πώς δεν θα χάνετε άσκοπα το χρόνο σας προσπαθώντας να θυμηθείτε τι έχετε να κάνετε, θα είστε σε όλα τυπικοί και πραγματικά θα έχετε απλοποιήσει τη ζωή σας.Αφήστε δε που θα κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

8. Μην βιάζεστε και μην αφήνετε τους άλλους να σας πιέζουν

Ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς, που στη σημερινή εποχή τους ξεπερνά κατά πολύ κι έτσι όλοι πάσχουμε από άγχος κι άλλα θέματα υγείας. Ναι θα υπάρξουν πιεστικές μέρες, οκ. Όμως γενικά, μην βάζετε κολλητά ραντεβού, μην υποκύπτετε σε πιέσεις τρίτων για την ώρα που εκείνους βολεύει. Πάρτε το χρόνο σας. Ανάμεσα στα ραντεβού αφήστε λίγο χρόνο για να μην βιάζεστε. Πείτε όχι σε προσκλήσεις που σας πιέζουν.

Από τη Μαρία Γεωργάκαινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ- 10 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ

Ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί σας έχουμε εικόνες που θα σας "ταξιδέψουν" στην πιο θηλυκή πλευρά σας!

Photo Andrew Neel via unsplash

WOMANNOW.GR LOVES...