20 θησαυροί για να κρατήσουμε και να κατακτήσουμε τη νέα χρονιά

20 θησαυροί για να κρατήσουμε και να κατακτήσουμε τη νέα χρονιά

1. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ «ΣΕ ΑΓΑΠΩ». 

Αν το αισθάνεσθε πραγματικά μέσα στη ψυχή σας εκφράστε στους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά στη ζωή σας ότι τους αγαπάτε. Η ζωή είναι μικρή για να κρύβετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα.

2. ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΤΕ ΜΙΚΡΕΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Μπορεί να βαριέστε ή να το μετανιώνετε εκείνη τη στιγμή που παίρνετε τις φωτογραφίες, αλλά αργότερα μπορεί να ανακαλύψετε ότι αυτές μπορεί να γίνουν οι ωραιότερες αναμνήσεις ζωής στις οποίες μπορεί να ανατρέχετε και να τις απολαμβάνετε πάντα.

3. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Κινηθείτε αυθόρμητα, με το ένστικτο σας και αφεθείτε εκεί που θα θέλει να σας πάει ο εσωτερικός σας εαυτός και η ζωή.

4. ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ !

Υπάρχει ουσιαστικότερος σκοπός από το να ακολουθούμε τα αληθινά μας όνειρα, την καρδιά μας και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας;

5. ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ !

Κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε μέσα σας και αναπνεύστε! Ρίξτε τους ρυθμούς σας και ανακαλύψτε τις μικρές ομορφιές της ζωής γιατί τελικά αυτές μπορεί να γίνουν οι πιό ουσιαστικές αναμνήσεις αργότερα.

6. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !

Αυτό συμπεριλαμβάνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους χωρίς όρους. Δώστε απλόχερα την αγάπη σας και δεχτείτε αγάπη. Ακούγεται δύσκολο, αλλά αν θέλουμε να βιώσουμε τη ζωή στην ολότητα της δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

7. ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ.

Επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να σας διαχειρισθούν ή αποδεχτούν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να είστε ο εαυτός σας... 

8. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ «ΚΑΛΟΥΠΙΑ»

Εκφραστείτε και κινηθείτε ελεύθερα, όπως προστάζει η εσωτερική σας φωνή και οι κατάλληλοι άνθρωποι, θα βρεθούν στο δρόμο σας να σας υποστηρίξουν.

9. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ !

Αν και ο περισσότερος κόσμος λέει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ πρίν κάνουμε κάτι, πολλές φορές είναι καλό να κινούμαστε με το ένστικτο, αυθόρμητα χωρίς να πολυαναλύουμε τα πάντα.

10. ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Κάθε μέρα δώστε μερικά αυθόρμητα χαμόγελα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Μπορείτε να τους βελτιώσετε την ημέρα τους και την οπτική τους για την ζωή.

11. ΚΑΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μερικά θετικά χαρακτηριστικά. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτά και να τους τα πείτε. Θα κάνετε ανθρώπους ευτυχισμένους.

12. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Παρά την οικονομική ανασφάλεια και κρίση μπορείτε να βρείτε κάτι καλύτερο που να σας ικανοποιεί και σας εκφράζει περισσότερο. Πολλές φορές έρχεται η οικονομική κρίση στη ζωή μας για μας ταρακουνήσει, να μας βγάλει από το τέλμα και να μας κάνει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

13. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ.

Άσχετα με τις εξωτερικές συνθήκες της ζωής επιλέξτε να βλέπετε κάθε μέρα, κάτι θετικό κάθε μέρα και το ποτήρι μισογεμάτο. Αυτό κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

14. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !

Τελικά ο φόβος είναι πάντα σχετικός ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει ο κάθε άνθρωπος σε αυτόν. Πολλές φορές οι μεγαλύτερες φοβίες είναι δημιουργήματα του μυαλού μας. Ενδυναμώθείτε με το να πηγαίνετε πέρα από το φόβο και να τολμάτε να αντιμετωπίζετε ότι φοβάστε. Έτσι ανακαλύπτετε και εξελίσσετε τις αληθινές δυνατότητες σας.

15. ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !

Η φροντίδα του εαυτού σας είναι σημαντική για την ψυχολογική και σωματική υγεία σας. Μην αισθάνεστε εγωιστές όταν φροντίζετε τον εαυτό σας. Το δικαιούστε!

16. ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ  ΠΗΓΑΙΑ ΚΑΙ  ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ.

Η αυθόρμητη συμπεριφορά ενός παιδιού και η όρεξη για ζωή σε κρατάει νέο. Η διάθεση για εξερεύνηση διατηρεί το πνεύμα και το σώμα σε εγγρήγορση.

17. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Παρόλο που έχουμε την τάση να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να απομακρυνόμαστε από καινούργιους ανθρώπους από το φόβο μη πληγωθούμε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απομακρύνοντας τους άλλους ανθρώπους, απομακρύνουμε την ευκαιρία μας για αγάπη. Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ανοιχτό σε καινούργιους ανθρώπους και με αυτό το τρόπο αυξάνουμε τις πιθανότητες για αγάπη.

18. ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Όλοι κάνουμε λάθη, άρα δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανένα απόλυτα. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία!

19. ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ !

Αγαπήστε τον εαυτό σας ειλικρινά. Άν βελτιώσετε τη σχέση σας με τον ευατό σας, θα βελτιώσετε και τη σχέση σας με τους άλλους.

20. ΜΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !

‘Αν σταματήσουμε να μαθαίνουμε, σταματάμε να εξελισσόμαστε, άρα και να ζούμε. Κρατήστε ανοιχτό μυαλό, διατηρήστε την διάθεση σας για μάθηση, εξερεύνηση και εξέλιξη !

Η Τζίνα Θανοπούλου είναι επιστημονική συνεργάτις του LIFE CLINIC GROUP κι οργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς, τα PARENTOLOGY workshop. Εδώ θα δείτε το πρόγραμμα

20 θησαυροί για να κρατήσουμε και να κατακτήσουμε τη νέα χρονιά  

H Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., HARVARD University είναι Ψυχο – Εκπαιδευτική σύμβουλος παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ζευγαριών και οικογένειας. Επίσης έχει εξειδίκευση σε γυναικεία θέματα, εικόνας σώματος, αυτοπεποίθησης και διατροφικές Διαταραχές. Είναι μέλος του Harvard Club of Greece, Σύλλογος Αποφοίτων του Παν. Harvard στην Ελλάδα (Harvard Alumni Association , HAA), έγκριτο μέλος της Ελληνικής εταιρείας  συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. Eπίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, American Psychological Association APA, από το 1996. Ήταν 16 χρόνια Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής του International School of Athens, (ISA) & μέλος του Executive Committe. 

ATHENS MEDICAL PARTNERS , Κηφισίας 332, τηλ.: 210 – 6838241 / 210- 6834639 / Κινητό: 00 30 6945541188

Email: ginagthanopoulou@gmail.com ginathanopoulou@post.harvard.edu

WOMANNOW.GR LOVES...