10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για να είστε ευτυχισμένοι!

happyΣυχνά δεν χρειάζεται να είμαστε πίσω από τα σίδερα της φυλακής για να αισθανόμαστε φυλακισμένοι. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι στις σκέψεις, τις ιδέες και τις αποφάσεις τους. Όμως η ευτυχία είναι επιλογή και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στην απόφασή μας να συνεχίζουμε να ζούμε

με έναν τρόπο που μας κάνει να νιώθουμε δυστυχείς. Ιδού δέκα συνηθισμένες παγίδες που κάνουν τους ευτυχείς να ξεχωρίζουν τόσο από τους δυστυχείς.

  1. Μην αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία.  Η ζωή μας, με τα πάνω και τα κάτω της, είναι η ζωή που είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε. Μην σκέφτεστε ότι χάσατε χρόνο. Κάθε προηγούμενη απόφασή σας και κάθε κατάσταση την οποία ζήσατε σας έφερε εδώ που είστε σήμερα. Και κάθε στιγμή στη ζωή μας, ακόμη κι αυτή που ζούμε τώρα, είναι μια νέα αρχή. Αν, όταν φοβάστε, έχετε το κουράγιο να το παραδέχεστε, αν μπορείτε να γελάτε την ώρα που κλαίτε, αν έχετε το σθένος να ζητάτε για βοήθεια, όταν τη χρειάζεστε, τότε έχετε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να βελτιώσετε τη ζωή σας σήμερα κιόλας.
  2. Μην χρησιμοποιείτε τις αποτυχημένες σχέσεις σας σαν δικαιολογία. Η ζωή δεν μας συστήνει πάντοτε τους ανθρώπους που θέλουμε να συναντήσουμε. Κάποιες φορές μας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που πρέπει να γνωρίσουμε – ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν, θα μας πληγώσουν, θα μας εγκαταλείψουν, θα μας αγαπήσουν και βαθμιαία θα μας δυναμώσουν ώστε να γίνουμε το άτομο που είμαστε προορισμένοι να γίνουμε.
  3. Μην αλλάζετε προκειμένου να ικανοποιήσετε τους άλλους. Όσο κι αν μετράει η γνώμη των άλλων, κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει ποιοι είμαστε εκτός από εμάς. Η ερώτηση που πρέπει να επαναλαμβάνετε δεν είναι «Γιατί δεν με συμπαθούν όταν είμαι ο εαυτός μου;» αλλά «Γιατί χάνω το χρόνο μου ανησυχώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα;». Αν δεν πληγώνετε κάποιον με τις πράξεις σας, συνεχίστε τη ζωή σας, όντες ο εαυτός σας. Αν δεν αρέσει στους άλλους, τι να κάνουμε; Στη ζωή δεν μπορούμε να τους ευχαριστούμε όλους.
  4. Μην ανέχεστε αρνητικούς ανθρώπους και αρνητικό τρόπο σκέψης. Είναι καιρός να αποφύγετε το δράμα και τους ανθρώπους που το κουβαλάνε. Φροντίστε να περιτριγυρίζεστε όσο γίνεται από ανθρώπους που χαμογελούν. Προτιμήστε τους ανθρώπους που σας συμπεριφέρονται σωστά, ξεχάστε τα αρνητικά συναισθήματα και επικεντρωθείτε στα θετικά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή.
  5. Μην εστιάζετε την προσοχή σας σε άλλο τόπο και χρόνο. Η σημερινή μέρα δεν θα επαναληφθεί. Γι' αυτό φροντίστε να την απολαύσετε. Συχνά είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τη σημασία μιας στιγμής πριν αυτή γίνει ανάμνηση. Κάποια μέρα δεν αποκλείεται να ανακαλύψετε ότι τα μικροπράγματα στην πραγματικότητα ήταν τα πιο σημαντικά. Μάθετε λοιπόν να εκτιμάτε αυτό που έχετε πριν βρεθείτε να εκτιμήσετε αυτό που είχατε.
  6. Μην παραβλέπετε αυτό που έχετε, σε βάρος αυτού που δεν έχετε. Πολλοί άνθρωποι απατούν το σύντροφό τους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους επειδή εστιάζουν την προσοχή τους όχι σε αυτό που έχουν αλλά σε αυτό που τους λείπει. Αντί να σκέφτεστε συνεχώς τι δεν έχετε, εκτιμήστε αυτό που έχετε και πολλοί εκεί έξω θα ήθελαν να έχουν.
  7. Μην βασανίζεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Αν δεν είχατε πέσει, δεν θα μαθαίνατε ποτέ πώς να ξανασταθείτε στα πόδια σας. Αν δεν είχατε χάσει την τελευταία σας ελπίδα, δεν θα είχατε βρει την πίστη σας. Συχνά, το καλύτερο συμβαίνει μετά το χειρότερο. Είτε θα προχωρήσετε, είτε θα συνεχίσετε να αναμασάτε πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Σε κάθε περίπτωση, η ζωή προχωρά με ή χωρίς εσάς.
  8. Μην θυσιάζετε την δική σας ευτυχία για χάρη των άλλων. Ποτέ μην αφήνετε τη δική σας ευτυχία σε δεύτερη μοίρα δίνοντας προτεραιότητα στην ευτυχία του άλλου. Στόχος της ζωής μας δεν είναι να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους αλλά να είμαστε ειλικρινείς και να μοιραζόμαστε την ευτυχία μας με εκείνους.
  9. Μην ξεχνάτε τους στόχους και τα ιδανικά σας. Δεν φτάνει μόνο να ξέρουμε ποιοι είμαστε, σημασία έχει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να ζούμε με αυτήν την πίστη μας. Συχνά η καθημερινότητα μάς κάνει να ξεχνάμε τα όνειρα και τους στόχους μας και να γινόμαστε σιγά σιγά άλλοι. Μην χάνετε το δρόμο σας. Παραμείνετε αληθινοί στον εαυτό σας και στο τέλος θα δικαιωθείτε.
  10. Μην λέτε ψέματα στον εαυτό σας και στους άλλους. Αν λέτε ότι θα κάνετε κάτι, κάντε το. Αν λέτε ότι αισθάνεστε κάτι, φροντίστε αυτό το συναίσθημα να είναι αληθινό. Μην λέτε όμως ψέματα. Είναι πάντα προτιμότερο να λέτε στους άλλους την αλήθεια και μόνο αυτή. Φροντίστε να ζείτε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο ώστε οι άλλοι γύρω σας, είτε σας συμπαθούν είτε όχι, να αναγνωρίζουν ότι είστε ακέραιοι, ειλικρινείς και συνεπείς με τον εαυτό σας.

WOMANNOW.GR LOVES...