Τι κάνουμε στο πρώτο ραντεβού;

114424555909ac0543oΈχετε κλείσει ραντεβού! Ναι, τελικά σας ζήτησε να βγείτε και θα είναι για πρώτη φορά. Έχετε άγχος, νευρικότητα, αναρωτιέστε με τρόμο σχεδόν αν θα πάει καλά... Κι όσο πιο πολύ σας έχει γοητεύσει αυτός ο άνδρας, τόσο πιο τρομερά σενάρια κάνει με το νου της. "Κι αν τελικά δεν του αρέσω;", "Μήπως με βλέπει φιλικά;", "Μήπως βγαίνει με άλλη;"

Όλ΄ αυτά και πολλά, πολλά άλλα περνούν από το μυαλό κάθε γυναίκας που ετοιμάζεται να βγει το πρώτο της ραντεβού μ΄έναν άνδρα που την ενδιαφέρει. Τι μπορεί να κάνει για να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, άνεση και τελικά να μην τα βλέπει όλα μαύρα μέχρι να τον συναντήσει;

1. Μια καλή πρόταση είναι να είστε διαρκώς απασχολημένη τις ημέρες πριν από το ραντεβού. Ναι, μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν, να πάτε στο γυμναστήριο, ή στα μαγαζιά, να διαβάσετε, να βρεθείτε με φίλους, αλλά όχι να έχετε άπλετο χρόνο για να προετοιμάζεστε για το ραντεβού αυτό. Γιατί έτσι, θα σκέφτεστε, θα κάνετε σενάρια που μπορεί τελικά να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και στο τέλος τα επίπεδα του στρες σας θα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Επίσης έτσι θέτετε πάρα πολύ υψηλές προσδοκίες για το ραντεβού αυτό, χάνετε τον αυθορμητισμό σας και να ξέρετε πως αυτό δεν αρέσει καθόλου στους άντρες, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χαλαρές, άνετες γυναίκες με προσωπικότητα.

2. Μην κάνετε σενάρια και φανταστικούς διαλόγους για το τι θα συζητήσετε και τι όχι. Πηγαίνετε απροετοίμαστη, στο κάτω κάτω δεν πάτε να κλείσετε δουλειά και να πείσετε κάποιον για την επαγγελματική σας αξιοπιστία, πάτε να περάσετε καλά και να δείξετε σε κάποιον τι ωραίος τύπος είστε. Κάτι ακόμη που πρέπει να θυμάστε και αφορά συνήθως άνδρες με μεγαλύτερη εμπειρία (είτε ηλικιακά είτε στις γυναίκες), επειδή έχουν πάει σε αρκετά πρώτα ραντεβού, τις προκατασκευασμένες ατάκες τις ξέρουν, όπως και το τι πιστεύετε και τι όχι, από όλ΄αυτά τα υπέροχα που λέτε, γι αυτό, αφεθείτε στη στιγμή και πείτε την αλήθεια...

3. Μην δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στο που θα πάτε. Αφήστε τον άνδρα ν΄αποφασίσει κι αν σας προτείνει δυο τρία μέρη, ναι μπορείτε να του πείτε τι προτιμάτε. Αφήστε του πρωτοβουλίες. Άν σας προτείνει να πάτε θέατρο, σινεμά, σε μια έκθεση ζωγραφικής κλπ. είναι μια πολύ καλή ιδέα, τουλάχιστον ως πρώτη έξοδο κι αυτό διότι δεν θα υπάρξουν αμήχανες σιωπές κι αναγκαστικές συζητήσεις για θέματα που μπορεί κανέναν από τους δυο να μην αφορούν.Θα είστε απασχολημένοι μ΄αυτά που βλέπετε και γι αυτά θα συζητάτε κι έπειτα αν συνεχίσετε για φαγητό ή ποτό, πριν μπείτε σε συζητήσεις πιο προσωπικές, ο πάγος ήδη θα έχει σπάσει.

4. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους. Εσείς θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα αυτόν τον τύπο με τον οποίο βγήκατε; Ξεκινήστε να τον ρωτάτε, (προφανώς όχι ανακριτικά αλλά με αληθινό ενδιαφέρον) για να τον γνωρίσετε καλύτερα, πράγματα που καταλαβαίνετε οτι τον αφορούν. Θα έχετε έτσι τον χρόνο να δείτε πώς εκφράζεται, σε τι εστιάζει, πώς σκέφτεται και ναι... εκείνος θα μιλάει κι εσείς θα ακούτε χωρίς να έχετε κανένα άγχος!

5. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι όσο ωραία κι αν περνάτε δεν χρειάζεται στο πρώτο ραντεβού να γυρίσετε σπίτι σας στις 8 το πρωί, να πιείτε τον Βόσπορο ή ν΄αρχίσετε να χορεύετε σαν τρελή,όσο απίθανη κι αν είναι η μουσική που ακούτε. Ο άνθρωπος αυτός με τον οποίο έχετε βγει δεν σας ξέρει. Σιγά σιγά λοιπόν.

6. Τέλος, το επόμενο πρωί που θα πίνετε μόνη σας τον καφέ σας αναρωτηθείτε, θα θέλατε να τον ξαναδείτε; Απαντήστε ειλικρινά, μονολεκτικά, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις... Αν η απάντηση είναι "ναι", πάμε για το δεύτερο ραντεβού που προβλέπεται πολύ ερωτικό (ε;), αν η απάντηση είναι "όχι", μη σας νοιάζει, τώρα ξέρετε τα πάντα για τα ... πρώτα ραντεβού!

 

WOMANNOW.GR LOVES...