Κρατήστε ζωντανό το πάθος στη σχέση σας!

cbc5533897c95860444d8e3f08b6fdd4Θυμάστε εκείνες τις παλιές καλές μέρες που για όλα τον θαυμάζατε, κρεμόσασταν από το στόμα του για να ακούσετε τη γνώμη του, θέλατε διαρκώς να είστε μαζί του; Ο καιρός πέρασε, η καθημερινότητα μπήκε για τα καλά στη ζωή σας και ίσως νιώθετε τους πρώτους κραδασμούς από τη φθορά του χρόνου... Όχι, δεν θα αφήσουμε τη σχέση μας έτσι, βορά στις διαθέσεις του χρόνου. Μπορεί ν΄ακούγεται κουραστικό αυτό που λένε οι ψυχολόγοι, "οι σχέσεις θέλουν δουλειά και από τους δύο", είναι όμως μια αλήθεια και γιατί να δούμε τη δουλειά  σαν... αγγαρεία; Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουμε πρώτ΄απ΄όλα εμείς καλά μέσα στη σχέση μας κι έτσι να διατηρήσουμε και το πάθος.

1.Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας για να βεβαιωθείτε οτι ακόμη σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, νιώθετε τα ίδια συναισθήματα κι αναπροσαρμόστε κομμάτια της ζωής σας που ενδεχομένως -και φυσιολογικά- μέσα στον χρόνο έχουν αλλάξει. Πείτε ο,τι δεν σας αρέσει πια, ο,τι σας καταπιέζει, γιατί μια σχέση με θυμό δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη.

2. Ξαναβρείτε τον ενθουσιασμό σας. Προτείνετε στον σύντροφό σας να κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει πολύ. Και μπορεί να είναι το να να δείτε μια ταινία στο σινεμά, είτε να κάνετε... sky diving. Προσπαθήστε μαζί του να κάνετε όσα ευχαριστούν τον έναν, τον άλλον και φυσικά και τους δυο. Κι αν στο παρελθόν ένας από τους δύο είχε δηλώσει οτι κάτι δεν του άρεσε, ίσως μπορεί τώρα να έχει αναθεωρήσει. Οι άνθρωποι εξάλλου εξελίσσονται και αλλάζουν!

3.Μην ξεκινήσετε κάνοντας περίπλοκα ή πολυέξοδα πράγματα. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε περιουσίες δοκιμάζοντας κάθε εβδομάδα τα καλύτερα gourmet εστιατόρια για να ξαναβρείτε το πάθος, εξάλλου οι εποχές δεν το επιτρέπουν! Μπορείτε να μαγειρέψει πότε ο ένας, πότε ο άλλος ένα περίεργο φαγητό, ν΄ανοίξετε ένα καλό κρασί και  να στρώσετε το καλό τραπεζομάντηλο, δειπνώντας  επίσημα σα να έχετε υψηλούς καλεσμένους!

4.Μάθετε κάτι μαζί. Είναι δύσκολο, όμως δένει πολύ τα ζευγάρια. Να πηγαίνετε για παράδειγμα στο γυμναστήριο μαζί ή να κάνετε πιλάτες. Να μάθετε τέννις ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια φωτογραφίας.

5.Αποκτήστε κοινές παραστάσεις. Είτε πηγαίνοντας σε θέατρα και σινεμά, παρακολουθώντας παραστάσεις, είτε σε εκθέσεις τέχνης, είτε κάνοντας ταξίδια. Έτσι έχετε τα ίδια ερεθίσματα, ενδιαφέρεστε για τα ίδια πράγματα και μιλάτε γι αυτά. Είστε μαζί, ζείτε μαζί,μοιράζεστε τη ζωή σας!

6.Βγείτε μια φορά στο τόσο εσείς με τις φίλες σας κι εκείνος με τους δικούς του φίλους. Αυτό είναι κάτι που αποσυμπιέζει το ζευγάρι, ο καθένας νιώθει οτι είναι ανεξάρτητος, ελεύθερος κι επιστρέφει σπίτι ανανεωμένος κι έχοντας την ανάγκη για μια αληθινά μεγάλη αγκαλιά -κι όχι μόνο- από τον σύντροφό του!

WOMANNOW.GR LOVES...