Τα μυστικά του τέλειου βιεννέζικου σνίτσελ (και συνταγή)

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο πιάτο που γίνεται σε λίγα λεπτά, αφού χρειάζεται ελάχιστο χρόνο τηγανίσματος, όμως για να γίνει τραγανό και μαλακό έχει κάποια μυστικά. Το πανάρισμα, το κόψιμο, κάποια υλικά αλλά και ο τρόπος τηγανίσματος, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το τέλειο σνίτσελ. Για να δούμε λοιπόν πώς θα ετοιμάσουμε το τέλειο βιεννέζικο σνίτσελ ακολουθώντας μικρά μυστικά. 

Τα μυστικά του τέλειου βιεννέζικου σνίτσελ (και συνταγή)

Τα μυστικά του τέλειου βιεννέζικου σνίτσελ

1. Το σνίτσελ γίνεται με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, όμως μπορείτε άνετα να το κάνετε και με κοτόπουλο.

2. Πείτε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε πολύ λεπτά κομμάτια και να το "χτυπήσει", καλύτερα με το χέρι κι όχι στο ειδικό μηχάνημα.

3. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα σνίτσελ την ημέρα που αγοράζετε κρέας από τον κρεοπώλη, να τα πανάρετε κι έτσι να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Και καλύτερα θα "δέσει" η κρούστα κι εσείς θα έχετε μια γρήγορη λύση όποια μέρα της εβδομάδας αποφασίσετε να τηγανίσετε τα σνίτσελ.

4. Για τέλεια λεπτά βιεννέζικα σνίτσελ ακολουθήσε το εξής μυστικό: Tυλίξτε τα σε μεμβράνη και χτυπήστε τα στο σπίτι πριν τα πανάρετε.

5. Ένα νόστιμο μυστικό είναι να αλείψετε με λίγη μουστάρδα κάθε σνίτσελ πριν ξεκινήσετε το πανάρισμα.

6. Πάντα η σειρά είναι η εξής: Αλεύρι, αυγά, τριμμένη φρυγανιά.

7. Το αλάτι, το πιπέρι κι όποια άλλα μπαχαρικά θέλετε θα τα βάλετε στο μείγμα με τα αυγά.

8. Αφού έχετε βουτήξει τα σνίτσελ στο αλεύρι κι έπειτα στα αυγά, αφαιρέστε όποια επιπλέον ποσότητα αυγού κρατώντας κάθε σνίτσελ μ΄ένα πηρούνι. Αμέσως μετά αφήστε τα σ΄ένα πιάτο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βουτήξετε στην φρυγανιά. 

9. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για το μείγμα της φρυγανιάς. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κουάκερ, που θα το έχετε χτυπήσει στο μούλτι ή θ΄ανακατέψετε τη φρυγανιά με ξηρούς καρπούς. Ακόμη και λίγη τριμμένη παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε στο τελευταίο μείγμα.

10. Για να ψηθούν σωστά τα σνίτσελ και να γίνουν ξεροψημένα και ζουμερά πρέπει το λάδι να είναι πολύ καυτό πριν τα βάλετε να τηγανιστούν, περίπου στους 160 βαθμούς. Επίσης μην τα στριμώξετε σ΄ένα τηγάνι, αλλά αφήστε τα το καθένα να ψηθεί μόνο του. Εξάλλου δεν χρειάζεται κάθε σνίτσελ αν είναι σωστά και λεπτά κομμένο παραπάνω από 2 λεπτάκια. 

Με τι θα γαρνίρουμε το σνίτσελ: Η αυστριακή συνταγή το θέλει με πατατοσαλάτα ή πατάτες τηγανιτές. Εμάς μας αρέσει και με ρύζι και λαχανικά! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΔΙΠΛΟ ΚΕΪΚ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ

Θέλετε κι άλλες συνταγές και ιδέες για τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε γι αυτά που σας ενδιαφέρουν

WOMANNOW.GR LOVES...