Ψητός σολωμός με φυστίκια και παρμεζάνα

salmon fistikiaΟ σολωμός είναι το αγαπημένο ψάρι των γυναικών που προσέχουν την υγεία αλλά και την επιδερμίδα τους, αφού είναι γνωστό πως είναι τροφή πλούσια σε Ω3. Έχει μάλιστα και αντιγηραντική δράση. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη αλλά εύκολη συνταγή. Δοκιμάστε την!

Τι χρειάζεστε:

  • 1 φιλέτο σολομού φρέσκο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι φυστίκια
  • 2 κ.σ  βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα ή ψίχουλα από ψωμί όχι φρέσκο
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.γ  τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • Λίγο θυμάρι

Πώς το κάνετε: 

  1. Πλένετε τον σολωμό και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Βάζουμε λίγο βούτυρο σ΄ένα τηγάνι και περνάμε για λίγα λεπτά τον σολωμό από το καυτό τηγάνι με το πάνω μέρος του, εκεί όπου θα βάλουμε σε λίγο το μείγμα κρούστας.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα, την παρμεζάνα, τα φιστίκια, το κρεμμυδάκι, τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι.
  4. Βάζουμε το μείγμα στον σολωμό, πιέζοντάς το για να "πάρει" όσο περισσότερο γίνεται
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
  6. Σερβίρετε αμέσως

 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ