Γευστικό, απολαυστικό ορεκτικό που θυμίζει τα γνωστά κολοκυθάκια της γιαγιάς αλλά είναι λίγο παραλλαγμένα και σίγουρα πιο υγιεινά αφού γίνονται στο φούρνο. Αφήστε δε που είναι ένα πολύ γρήγορο γεύμα.
Τι χρειάζεστε:
- 4 φρέσκα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Λίγο λάδι ελιάς, αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνετε:
- Βάζετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σ΄ένα ταψί φούρνου (προτιμήστε να τα στρώσετε σε αντικολλητικό χαρτί).
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε τα κολοκυθάκια.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε.
Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι το οποίο θα έχετε ανακατέψει με άνηθο.
http://womannow.gr/n/1836



