Πρωτότυπες λιβανέζικες τηγανιτές πατάτες

patatesΌλοι λατρεύουν τις τηγανιτές πατάτες. Όμως αν θέλετε μια διαφορετική συνταγή με άρωμα λιβανέζικο, για να πρωτοτυπήσετε, δοκιμάστε να αρωματίσετε τις πατάτες σας με διάφορα καρυκεύματα και να συνοδεύσετε με μια περίεργη σος. Τηγανίστε τις πατάτες σας όπως ξέρετε ή ακολουθήστε την συνταγή που σας προτείνουμε. Μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο αλλά είναι η αυθεντική γαλλική συνταγή για τέλειες και τραγανές πατάτες τηγανιτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • Πατάτες
  • 4 κ.σ φρέσκο κόλιαντρο    
  • 1  κόκκινο τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 λάιμ
  • 1 κ.γ αλάτι kosher 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Πώς θα το ετοιμάσουμε: 

  1. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο καθαρίζετε τις πατάτες τις αφήνετε μέσα σε μπολ με νερό.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό, 4 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Βράζετε τις πατάτες σε πολύ δυνατή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά. 
  3. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε να στεγνώσουν κανένα πεντάλεπτο.
  4. Ρίχνουμε λίγες λίγες τις πατάτες σε καυτό λάδι που καίει. Όσες ετοιμάζονται, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για ν΄απορροφηθούν τα περιττά λάδια. 
  5. Αφήνουμε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά και τις ξανατηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ξανά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αμέσως ρίχνουμε και αλάτι.
  6. Τώρα για να κάνουμε τη λιβανέζικη συνταγή όπως τις έχουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα που τα έχουμε αναμείξει όλα μαζί. Στο τέλος στάζουμε από πάνω λίγο χυμό λάιμ.
  7. Τώρα φτιάχνουμε την σος. Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζάνι κέτσαπ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολάκι πλάι στις πατάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: KOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ