Θέλετε ένα εύκολο σνακ για το γραφείο ή απλά ένα διαφορετικό ψωμί για να συνοδεύσετε το φαγητό σας; Τότε η λαχταριστή πρότασή μας θα σας ενθουσιάσει. Μια γρήγορη συνταγή με απλά υλικά και με γεύση από τη Μεσόγειο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 αυγά
- 250 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 200 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
- 100 ml ελαιόλαδο
- 150 ml λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
- Αλάτι-Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ZΥΜΩΣΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Πώς θα το ετοιμάσουμε:
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το baking powder και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
- Κόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι σ’ ένα μικρό τηγάνι.
- Συμπληρώνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
- Βγάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σκουπιζουμε με απορροφητικό χαρτί (δεν θέλουμε όλο αυτό το λίπος στη ζύμη)
- Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το ζαμπον σε λωρίδες
- Βάζουμε όλα τα υλικά στην αρχική ζύμη και συμπληρώνουμε με τι τριμμένο τυρί
- Απλώνουμε τη ζύμη σ΄ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
«Μαγειρεύει» η Μαρία Καραγιώργου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: AΛΜΥΡΑ PALMIERS ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
http://womannow.gr/n/2731