Διαφορετικό τυρόψωμο με ελιές και μπέικον

recipeΘέλετε ένα εύκολο σνακ για το γραφείο ή απλά ένα διαφορετικό ψωμί για να συνοδεύσετε το  φαγητό σας; Τότε η λαχταριστή πρότασή μας θα σας ενθουσιάσει. Μια γρήγορη συνταγή με απλά υλικά και με γεύση από τη Μεσόγειο.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 200 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν
  • 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
  • 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • 100 ml  ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Αλάτι-Πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ZΥΜΩΣΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Πώς θα το ετοιμάσουμε:

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι.
  2. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το baking powder και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
  3. Κόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι σ’ ένα μικρό τηγάνι.
  4. Συμπληρώνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  5. Βγάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σκουπιζουμε με απορροφητικό χαρτί (δεν θέλουμε όλο αυτό το λίπος στη ζύμη)
  6. Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το ζαμπον σε λωρίδες
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά στην αρχική ζύμη και συμπληρώνουμε με τι τριμμένο τυρί
  8. Απλώνουμε τη ζύμη σ΄ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

«Μαγειρεύει» η Μαρία Καραγιώργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: AΛΜΥΡΑ PALMIERS ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

WOMANNOW.GR LOVES...