Γρήγορη μακαρονάδα με pesto (πέστο) βασιλικού

5881385c9ccfc565a9be67027997cdcbΜια μακαρονάδα είναι πάντα η εύκολη και νόστιμη λύση. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσουμε σήμερα να την κάνουμε με pesto βασιλικού; Ένα διαφορετικό πιάτο στο τραπέζι μας, που έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία. Ιδανική ιδεά για να προσφέρουμε και ως πρώτο πιάτο σ΄ένα τραπέζι μεταξύ φίλων.

Τι χρειαζόμαστε για τη μακαρονάδα με pesto (πέστο) βασιλικού

  • Μια χούφτα αμύγδαλα
  • Μια χούφτα κουκουνάρι
  • 1 μιση φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσουμε το pesto βασιλικού για τη μακαρονάδα

  1. Βάζουμε σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι το κουκουνάρι, τ΄αμύγδαλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Μόλις ετοιμαστούν το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μούλτι, μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε αργά και το λάδι, με προσοχή για να μην αραιωθεί το μείγμα μας.
  3. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια προσπαθώντας να είναι al dente. Δηλαδή μετράμε τον ελάχιστο χρόνο που γράφει στο κουτί. Να ξέρετε πως χωνεύονται καλύτερα απ΄ότι τα παραβρασμένα μακαρόνια.
  4. Αφού τα έχουμε στραγγίξει, χωρίς να τα βουτυρώσουμε (γιατί έχει το μείγμα μας λάδι), τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και περιχύνουμε ανακατεύοντας με το μείγμα pesto.
  5. Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και η μακαρονάδα μας με το pesto βασιλικού είναι έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TA 10 MYΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ

WOMANNOW.GR LOVES...