5 νόστιμες συνταγές με το θρεπτικό μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές αλλά συχνά δεν έχουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να το μαγειρέψουμε, ενώ και τα παιδιά δεν τρελαίνονται στην θέα αυτού του πράσινου (γεμάτου όμως με βιταμίνες) λαχανικού. Για να δούμε λοιπόν μερικές νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο!

1. Μπρόκολο σαλάτα με μπέικον

broccoli-salad-dressed

Βράζετε το μπρόκολο για λίγα λεπτά ώστε να μείνει τραγανό, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Το μυστικό για να μείνει πράσινο το χρώμα του, ειδικά αν πρόκειται να το σερβίρετε αργότερα, είναι να του ρίξετε παγάκια. Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, ψήνετε το μπέικον. Τώρα χτυπάτε σε ένα μπολ τη σος. Μαγιονέζα, λίγο σκόρδο, μουστάρδα, μέλι, ξύδι, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Αν το ανακατέψετε στο multi θα γίνει πιο πηχτό σαν κρέμα. Προσθέτετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, περιχύνετε τη σος και μικρά κομματάκια μπέικον και μια πολύ νόστιμη σαλάτα είναι έτοιμη!

2. Πατάτες γεμιστές με μπρόκολο και τυρί

brocolli-cheese-potato-skins

Ανοίγετε στη μέση, αφού τις έχετε πλύνει καλά, μερικές πατάτες. Τις βάζετε στο φούρνο με τη φλούδα τους να ψηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τυρί τσένταρ με κρέμα γάλακτος. Αν θέλετε πιο... υγιεινό γεύμα και ίσως διαίτης, αντικαθιστάτε την κρέμα με γιαούρτι. Έχετε βράσει λίγα μπουκετάκια μπρόκολου και τα ψιλοκόβετε. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις "σκάβετε", ρίχνετε μέσα το μπρόκολο και το μείγμα τυριού με το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με την ψίχα της πατάτας... Να λοιπόν μια άλλη διαφορετική συνταγή με μπρόκολο!

3. Σούπα με μπρόκολο

soupe

Ωραία, χειμωνιάτικη και λαχταριστή μπορείτε να τη σερβίρετε με λίγο καλαμπόκι, μπέικον ή λιπαρό αλλαντικό από πάνω ή τριμμένο τυρί. Δείτε συνταγή για σούπα με μπρόκολο εδώ! 

4. Pasta με μπρόκολο και φέτα σαλάτα 

Ένα κρύο πιάτο με μπρόκολο το οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή να φυλάξετε και για την επόμενη μέρα στο ψυγείο σας. Δείτε τη συνταγή εδώ!

5. Τάρτα με μπρόκολο και τυρί 

tarte

Ανοίγετε μια σφολιάτα την βάζετε σε ταψάκι για τάρτες και την ψήνετε βάζοντας ένα βάρος μέσα (π.χ αλουμινόχαρτο με φακές) έχοντας κάνει τρύπες με το πιρούνι στον πάτο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τυρί, αλάτι και πιπέρι. Έχετε βράσει μερικά μπουκετάκια μπρόκολο και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις ο πάτος της τάρτας είναι έτοιμος ρίχνετε το μείγμα των τυριών και τα κομμάτια μπρόκολου και ψήνετε για κανένα 20λεπτο σε προθερμασμένο φούρνο!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ