Προετοιμάστε το δέρμα σας για το φθινόπωρο

dermaΕπίσημα η τελευταία ημέρα του καλοκαιριού είναι η 21 Σεπτεμβρίου. Τελειώνουν σιγά σιγά λοιπόν τα καλοκαιρινά μπάνια και οι δραστηριότητες κάτω από τον ήλιο και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη φροντίδα του δέρματος και την προετοιμασία του για τους επόμενους μήνες.

Το καλοκαίρι είναι τέλειο για την ψυχολογία μας, όχι όμως και για το δέρμα μας. Ο ήλιος και η θάλασσα το ξηραίνουν και το αγριεύουν… κι αν προσθέσουμε σ' αυτά  και την ανεμελιά μας που οδηγεί στην ελλιπή φροντίδα του (συνήθως φοράμε μόνο την αντιηλιακή μας κρέμα και τίποτε άλλο), καταλαβαίνουμε πόσο το ταλαιπωρούμε.  Όλες έχουμε παρατηρήσει πως σιγά σιγά, καθώς δροσίζει ο καιρός, το δέρμα θαμπώνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το κρατήσουμε λαμπερό και φρέσκο για όλη την διάρκεια του φθινοπώρου.

Να λοιπόν μερικοί  απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι, για να κρατήσετε το δέρμα σας φωτεινό και το φθινόπωρο!

  1. Κάντε απολέπιση:  Το πιο σπουδαίο απ'όλα είναι να ανανεώσετε το δέρμα σας. Η καλύτερη φροντίδα λοιπόν είναι να ξεκινήσετε με μια απολέπιση. Το να απαλλάξετε το δέρμα σας από τα νεκρά κύτταρα είναι η πιο σημαντική ρουτίνα - δυο φορές την εβδομάδα - και είναι ακόμη πιο σπουδαία μετά το καλοκαίρι, γιατί θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε λαμπερή την επιδερμίδα. Τον τρόπο απολέπισης θα τον επιλέξετε εσείς οι ίδιες σύμφωνα με τον τύπο σας. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στο εμπόριο, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και φυσικά υλικά, όπως ο άργιλος. Θα τον βρείτε σε διάφορες μορφές (ροζ, λευκός, πράσινος) ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Αν θέλετε κάτι στα γρήγορα όμως, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι λίγο σκληρό, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.
  2.  Κάντε μάσκα ενυδάτωσης: Αφού έχετε προετοιμάσει το δέρμα σας με την απολέπιση, το επόμενο βήμα είναι η καλή ενυδάτωση. Το να κρατήσουμε το δέρμα μας καλά ενυδατωμένο είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει την υγιή λάμψη του. Δεν φτάνει μόνο η κρέμα μας, χρειάζεται να την ενισχύσουμε και με μια ενυδατική μάσκα. Βάλτε την το βράδυ για να βοηθήσει στην επαναδόμηση των κυττάρων και κατ΄επέκταση και στην αναζωογόνησή της. Καλό θα ήταν να είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, φυσικό υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο.

Καλή σεζόν λοιπόν!

Από την make- up artist Σοφία Σαρηγιαννίδου

WOMANNOW.GR LOVES...