Πώς να απλώσετε σωστά το make-up σας, βήμα-βήμα!

skin 4Πολλές φορές έχουμε δει στον δρόμο κορίτσια με υπέροχο λαμπερό δέρμα και πάντα αναρωτιόμαστε πώς τα καταφέρνουν!

Εκτός από αυτές τις λίγες τυχερές, που έχουν πραγματικά αψεγάδιαστη επιδερμίδα, για εμάς τις υπόλοιπες υπάρχει τρόπος να απλώσουμε το make up μας με τέτοιο τρόπο ώστε το πρόσωπό μας να δείχνει τέλειο!

Απλώς πρέπει ν΄ακολουθήσουμε μερικά βήματα...

  1. Πρώτο βήμα: καλύπτουμε τις ατέλειες μας. Για παράδειγμα αν έχουμε ανοιχτούς πόρους, υπάρχουν ειδικά προϊόντα (συνήθως με το όνομα matte, θα τα βρείτε σε αρκετές εταιρείες ) που σχεδόν τους εξαφανίζουν. Επίσης κρέμες με ειδική σύσταση που κάνουν αόρατες τις λεπτές γραμμούλες! Έπειτα παίρνουμε το concealer και καλύπτουμε τους κύκλους, το ίδιο κάνουμε κι αν είναι έντονες οι διχρωμίες γύρω από την μύτη κι ότι άλλο βέβαια δούμε στο δέρμα, αλλά όχι με μεγάλη ποσότητα και μόνο επί τόπου, ταμποναριστά.
  2. Δεύτερο βήμα: Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το make up μας, το βάζουμε στην παλάμη και μέσα σ'αυτό βάζουμε και λίγη από την ενυδατική μας κρέμα. Το αναμειγνύουμε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο και μετά το περνάμε με απαλές κινήσεις στο πρόσωπό μας. Προσέχουμε να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνονται 'μπαλώματα' στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε άριστη κάλυψη και με την προσθήκη της ενυδατικής κρέμας στο make up, δίνουμε ένα αποτέλεσμα πιο φυσικό, σα να μην έχουμε περάσει σχεδόν τίποτα.
  3.  Τρίτο βήμα: Tελευταίο στάδιο που ίσως να μην χρειάζεται να το ακολουθήσουμε όλες, είναι η πούδρα. Εάν βλέπετε ότι το δέρμα σας γυαλίζει πολύ παραπάνω από ότι επιθυμείτε, περνάτε πάνω από όλο το πρόσωπο πούδρα με το πινέλο. Χρησιμοποιούμε το πινέλο γιατί έτσι μπαίνει πιο ελαφρά και δεν φαίνεται 'φορτωμένο' το δέρμα. Να επισημάνω μόνο το εξής: η πούδρα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Πάρα πολύ καλές είναι αυτές που έχουν μετάξι στην σύστασή τους. Όσο πιο λεπτές είναι, τόσο πιο φυσικό αποτέλεσμα θα έχετε!

*Από την make-up artist Σοφία Σαρηγιαννίδου

WOMANNOW.GR LOVES...