Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

love bigΣχέσεις ερωτικές, επαγγελματικές, φιλικές, σχέσεις αδιέξοδες. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός,  όμως όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις, τότε όλοι βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο παρανομαστή. Οι ερωτικές σχέσεις έρχονται πρώτες στην ατζέντα μας και μας απασχολούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μια  δυνατή, υγιής, ερωτική σχέση μπορεί να μας παρέχει

συναισθηματική  ασφάλεια, να μας ωριμάσει, και να μας κάνει καλύτερους, σε πολλούς τομείς.

Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές και κάποια tips που οι ειδικοί των «σχέσεων» μοιράζονται μαζί μας και μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη δική μας ξεχωριστή σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ

ΔΕΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Υπάρχουν σχέσεις που μπορεί να «πλέουν» σε ήσυχα πελάγη, όμως στην πραγματικότητα οι συνταξιδιώτες δεν έχουν την ίδια ρότα.  Πολλά ζευγάρια  είναι μαζί έχοντας μεταξύ τους, τεράστιο συναισθηματικό κενό.  Όλο και περισσότερο οι άνθρωποι μένουν μαζί  λόγω συνήθειας ή λόγω ευκολίας (το τελευταίο δυστυχώς το συναντάμε όλο και συχνότερα)  χωρίς να είναι αφοσιωμένοι και συναισθηματικά δεμένοι ο ένας με τον άλλο. Άρα πρέπει να μιλάμε με τον άλλον για τα συναισθήματά μας, το πώς νιώθουμε κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές, αλλά να εκφράζουμε την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και το... πάθος μας όποτε μας δοθεί η ευκαιρία.

ΛΥΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κάποια ζευγάρια αποφεύγουν τις έντονες διαμάχες και κάποια άλλα ακούγονται σ’ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που λύνετε τις προσωπικές διαφορές σας, μη φοβάστε ν’αντιμετωπίσετε το σύντροφο σας και να  θέσετε τις αντιρρήσεις σας επί τάπητος. Ακούγεται εξουθενωτικό και όντως είναι.  Σκοπός σας όμως είναι να καταλήξετε σε μία λύση ή έστω σε έναν κοινό συμβιβασμό. Γιατί με το να μη μιλάτε γι αυτά που σας ενοχλούν, απλώς τα κρατάτε μέσα σας κι αποξενώνεστε.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Μην κάνετε την ερωτική σχέση  το επίκεντρο του κόσμου σας. Ξεκολλήστε και «ζήστε» τη δική σας ζωή. Αποκτήστε κι άλλα ενδιαφέροντα και κάντε πράγματα έξω από την δική σας δυαδική σχέση. Διατηρήστε τις φιλίες σας αλλά και τα χόμπυ σας. Όσο ιδανικός και αν είναι ο σύντροφος σας, είναι  αδύνατον να σας καλύψει σε όλους τους τομείς. Άλλωστε και ο ίδιος θα εκτιμήσει αυτά τα μικρά διαλείμματα και θα σας επιθυμήσει περισσότερο.Βγείτε με τις φίλες σας κι αφήστε τον κι εκείνον να κάνει το ίδιο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Μη φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά για τις επιθυμίες σας , τους φόβους, τις αγωνίες σας αλλά και για ό,τι άλλο σας απασχολεί. Πρέπει να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια και  ελευθερία, να μπορείτε να εκφράζεστε ανά πάσα στιγμή, έχοντας όμως επιλέξει έναν σύντροφο που είναι σε θέση να σας κατανοήσει και να σας καθησυχάσει. Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση.

Γράφει η Μαρία Καραγιώργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ

WOMANNOW.GR LOVES...