Ποια ψέματα λέμε στον σύντροφό μας και πώς θα πούμε την αλήθεια;

couple 2Στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών λέγονται πολλά ψέματα... Κάποιες φορές για ν΄αποφευχθούν καυγάδες, άλλες γιατί έχουμε ενοχές, νιώθουμε άσχημα για κάτι ή επειδή δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε την αλήθεια. Για να δούμε ποια είναι τα πιο... αγαπημένα γυναικεία ψέματα που λέμε στον σύντροφό μας, γιατί τα λέμε

και τι θα μπορούσαμε να πούμε και να είναι αλήθεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ

1. Ήταν προσφορά, είχε έκπτωση 70%

Πήγατε μια βόλτα στα μαγαζιά. Είχατε αντισταθεί πολύ καιρό σ΄αυτό το υπέροχο ζευγάρι γόβες που σας κοιτούσε από τη βιτρίνα και ήταν σα να... φώναζε το όνομά σας! Τελικά οι γόβες έγιναν δικές σας, αλλά η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν ήταν σε προσφορά, αλλά ήταν και ακριβές.

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Γιατί ούτως ή άλλως νιώθουμε εμείς ενοχές για την πράξη μας, άρα δεν μπορούμε και να την υποστηρίξουμε ευθέως στον σύντροφό μας.
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Τις λάτρεψα αυτές τις γόβες και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν φθηνές. Άξιζα όμως να πάρω ένα τέτοιο δώρο για μένα και αποφάσισα πως δεν θα ξαναψωνίσω τίποτε για τους επόμενους 3.5.6 μήνες.

2. Δεν χρειαζόταν να μου πάρεις τίποτα, αρκεί να μ΄αγαπάς.

Είναι η στιγμή που ο αγαπημένος σας, σας προσφέρει ένα δώρο για τη γιορτή, τα γενέθλια ή την επέτειό σας! Έχετε τρελαθεί από τη χαρά σας, που σας σκέφτηκε και που σας αγαπάει, αλλά χρειαζόταν σίγουρα να σας πάρει ένα δώρο!

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Για να δείξουμε πως η κίνηση και τα συναισθήματα μετρούν και πως το δώρο για εμάς, είναι απλώς μια συμβολική κίνηση. Γενικά ο τρόπος που μεγαλώσαμε και η ευγένεια μας ωθεί να πούμε αυτό το τόσο φανερό ψέμα...
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Θα έπρεπε να φανώ ευγενική και να σου πω πως δεν χρειαζόταν να μου πάρεις τίποτα, αλλά θα ήταν ψέμα... Έχω χαρεί πάρα πολύ που με σκέφτηκες και έχω και δώρο! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!

3. Είναι καταπληκτικό αυτό το πουλόβερ, πάντα ήθελα ένα τέτοιο.

Είναι μια ακόμη στιγμή που ο αγαπημένος σας σας προσφέρει ένα δώρο που όμως δεν σας αρέσει καθόλου. Μα πώς το σκέφτηκε αυτό; Ούτε το χρώμα σας αρέσει, ούτε το στυλ, είναι απαίσιο!

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Γιατί δεν γίνεται να πούμε την αλήθεια, αφού δεν φτάνει ο άνθρωπος που μας σκέφτηκε, θα τον βρίσουμε κιόλας; Τουλάχιστον ψάξτε για την κάρτα αλλαγής ώστε να επικαλεστείτε πως δεν σας έκανε το νούμερο!
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ που με σκέφτηκες, αλλά δεν είμαι σίγουρη πως είναι του στυλ μου. Θα σε πείραζε να ρίξω μια ματιά μήπως βρω κάτι που να μου ταιριάζει περισσότερο, γιατί θέλω να φοράω συνέχεια το δώρο σου!

4. Μια χαρά είμαι, δεν έχω τίποτα

Μάλλον είστε σε έξαλλη κατάσταση... Σας έχει εκνευρίσει φοβερά αλλά δεν θέλετε να μιλήσετε εκείνη τη στιγμή.

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Γιατί φοβόμαστε πως αν πούμε την αλήθεια πάνω στον θυμό μας μπορεί να ξεστομίσουμε λόγια βαριά, γιατί θέλουμε να το σκεφτούμε λίγο, γιατί είμαστε μπροστά σε κόσμο, γιατί θέλουμε εκείνος να μας προκαλέσει κι άλλο για να του το πούμε...
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Είμαι λίγο εκνευρισμένη αυτή τη στιγμή, αλλά θα το συζητήσουμε σε λίγο...

5. Να μπω λίγο σ΄αυτό το μαγαζί για ένα λεπτό; 

Φυσικά δεν θα είναι ένα λεπτό. Όλοι το ξέρουμε, αλλά θέλετε απαραιτήτως να δείτε αν έχει φέρει καμιά καινούργια φούστα...Κι εντάξει, σίγουρα δεν θα κάνετε και μια ώρα, αφού θα έχετε το άγχος...

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Γιατί ξέρουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένει ο αγαπημένος μας περισσότερο έξω από το μαγαζί, ή να μπει μέσα...
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Να μπω για λίγο σ΄αυτό το μαγαζί; Δεν θ΄αργήσω, αν θες πιες ένα καφέ κι έρχομαι να σε βρω, απλώς δεν περνάω συχνά από εδώ και είναι το αγαπημένο μου!

6. Λογικό είναι να κοιτάξεις μια ωραία γυναίκα! 

Φυσικά και δεν είναι καθόλου λογικό τουλάχιστον για τον γυναικείο εγκέφαλο. Γιατί είναι πιο ωραία αυτή απέναντι από εμένα και γιατί να την κοιτάξει;

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Σας ενοχλεί πολύ αν κοιτάξει έστω και φευγαλέα μια γυναίκα όμως πώς θα φανεί αν το πείτε; Ενώ αδιαφορώντας φαίνεστε cool κι ωραίος, άνετος τύπος.
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Δεν είναι και το καλύτερό μου να κοιτάς μια ωραία γυναίκα, λίγο ζηλεύω, αλλά καταλαβαίνω πως δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο.

7. Έχω πονοκέφαλο 

Όχι, δεν έχετε πονοκέφαλο, κρύωμα, ίωση, ημικρανία. Απλώς δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα... Κι όταν λέμε τίποτα, ναι περιλαμβάνεται και το sex!

 • Γιατί λέμε αυτό το ψέμα: Είναι στο top 3 της λίστας με τα γυναικεία ψέματα και το λέμε επειδή δεν θέλουμε να προσβάλουμε τον σύντροφό μας ή να νιώσει πως τον απορρίπτουμε, αφού το μόνο που νιώθουμε είναι... κούραση από μια εξαντλητική ημέρα!
 • Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε: Είμαι πολύ κουρασμένη μωρό μου, όμως αύριο θα κάνω έτσι το πρόγραμμά μου ώστε το βράδυ να καθίσουμε μαζί... (και θα το πάρει το μήνυμα)

Αυτά ήταν λίγα, τα πιο δημοφιλή, από τα γυναικεία ψέματα... Ξέρουμε πως διαβάζοντάς τα σας ήρθαν στο μυαλό κι άλλα, πολλά, αλλά θα επανέλθουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; 

WOMANNOW.GR LOVES...