Πώς θα οργανώσετε και θα καθαρίσετε το σαλόνι σας

bigΤο σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που μπορεί πιο εύκολα από κάθε άλλο, να οργανωθεί και να καθαριστεί. Κι οι λόγοι είναι απλοί: Πρώτον οτι επειδή είναι ο βασικός χώρος όπου υποδεχόμαστε οποιονδήποτε μας επισκεφθεί δεν στοιβάζουμε περιττά αντικείμενα και πράγματα αλλά ακόμη κι αν κάποια από αυτά έχουν... ξεμείνει, τα εντοπίζουμε εύκολα και τα τοποθετούμε εκεί που πρέπει. Τέλος, με στόχο να δείχνουμε μια καλή εικόνα προς τα έξω, σίγουρα δεν μετατρέπουμε το σαλόνι σε αποθήκη, οπότε και κάποιο αντικείμενο να δυσκολευόμαστε να πετάξουμε, το μεταφέρουμε σε πρώτη φάση αλλού κι έπειτα... βλέπουμε!

Ας ξεκινήσουμε...

1. Πρώτ΄απ΄όλα πάρτε 4 καλάθια ή  δίσκους. Θα χρησιμεύσουν καθώς στο ένα θα βάλετε πράγματα που θα κρατήσετε στο σαλόνι, στο δεύτερο που θα πετάξετε, στο τρίτο που θα χαρίσετε και στο τέταρτο πράγματα που θα τοποθετήσετε σε άλλα δωμάτια ή σε ντουλάπια.

2.Τώρα μαζέψτε τα πάντα από ράφια, τραπεζάκια, μπουφέδες, τοποθετήστε τα στο τραπέζι της τραπεζαρία και κάντε τον διαχωρισμό στα καλάθια και τους δίσκους.

3. Αφού λοιπόν τα ταξινομήσετε, αφήστε τα εκεί και κάντε το σαλόνι σας να λάμψει. Τώρα χωρίς αντικείμενα είναι εύκολη δουλειά. Καθαρίστε με σκούπα, σφουγγάρια, κάντε τις γωνίες, σύρετε τα έπιπλα, ξεσκονίστε, σφουγγαρίστε.

Πώς θα καθαρίσετε λεκέδες από κρασί ή δύσκολη βρωμιά από τα χαλιά σας: 

  • Ξύστε τον λεκέ.
  • Βάλτε μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο πάνω στον λεκέ κι αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.
  • Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων, με μία κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό.
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό πανί βουτήξτε το στο μείγμα, τρίψτε το κι αφήστε και λίγα λεπτά.
  • Τώρα μ΄ένα σφουγγάρι με κρύο νερό ξεπλύνετε το σημείο του λεκέ.

4e4389414b8403a18879f0c742a1d983SUPER TIP! Πώς θα αφαιρέσετε από τα χαλιά σας τα σημάδια που έχουν κάνει τα βαριά έπιπλα: Τοποθετήστε στα σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί βαθουλώματα, παγάκια. Είναι απίστευτο, αλλά λειτουργεί!

4. Τώρα πρέπει να οργανώσετε το σαλόνι σας. Θα σας δώσουμε μερικές ιδέες.

  • Βάλτε όλα τα τηλεχειριστήρια απο τηλεόραση,dvd, cd player, σε ένα μικρό καλαθάκι ή δίσκο, ώστε πάντα να τα βρίσκετε και να είναι όλα τακτοποιημένα. Στην αγορά υπάρχουν και ειδικές θήκες με τσέπες για τον καναπέ για να βάζετε τα τηλεχειριστήρια.
  • Φτιάξτε ένα ράφι περιοδικών και μην μαζεύετε περιοδικά που δεν σας ενδιαφέρουν πια στα τραπεζάκια του σαλονιού. Πάρτε μια ειδική θήκη για τα περιοδικά που διαβάζετε τώρα και τοποθετήστε τα μέσα.
  • Βάλτε σ΄ενα ωραίο μεγάλο καλάθι τα κουβερτάκια που χρησιμοποιείτε όταν βλέπετε τηλεόραση ή τα ριχτάρια σας. Δεν χρειάζεται να σκονίζονται πια.
  • Αφήστε μερικά κεριά έξω για να δίνουν άρωμα στον χώρο, αλλά μην τα έχετε όλα σκορπισμένα. Αδειάστε ένα συρτάρι κι εκεί τοποθετήστε όλα σας τα κεριά. Αν θέλετε ιδέες για το πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, κάντε κλικ εδώ!

5. Τώρα ξανατοποθετήστε τα αντικείμενα που θα κρατήσετε στο σαλόνι, από το καλάθι που τα βάζατε και κάντε μια λίστα με πράγματα που ενδεχομένως θα πρέπει ν΄αγοράσετε για να είναι πια το σαλόνι σας τέλειο!

WOMANNOW.GR LOVES...