10 τρόποι για να έχετε πάντα το σπίτι σας σε τάξη

7ab1db28141547199a18899ab64f16a8Ρούχα στην πολυθρόνα της κρεβατοκάμαρας, δυο λεκέδες στην γκρι μπλούζα σας, ποτήρια στο σαλόνι, τρόφιμα στο ψυγείο που δεν έχετε καταναλώσει, λογαριασμοί στο τραπεζάκι του χολ, παιχνίδια σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Αν ανάμεσα σε όλ΄αυτά βλέπετε το... σπίτι σας, ήρθε η ώρα να τα βάλετε σε τάξη μια για πάντα. Εμείς σας έχουμε τους 10 κανόνες για να μην ξαναδείτε ακαταστασία στο σπίτι σας, εσείς απλώς κάντε το πράξη!

1. Ό,τι βγάζετε έξω από ντουλάπι ή συρτάρι, τοποθετήστε το και πάλι στη θέση του μόλις το χρησιμοποιήσετε. Όσο κι αν βιάζεστε το να τοποθετήσετε το αλάτι, το βούτυρο, την κρέμα ματιών σας, το σεσουάρ και πάλι στη θέση τους, δεν θα σας πάρει ώρα.

2. Ό,τι ανοίξετε, κλείστε το. Μην αφήνετε τίποτε ανοιχτό. Το σαμπουάν σας, το ντουλάπι, το συρτάρι, μια συσκευασία.

3. Οποιο ρούχο δοκιμάσετε, κρεμάστε το πίσω στη ντουλάπα, αμέσως. Δεν ξέρετε τι να φορέσετε και δοκιμάζετε φορέματα, φούστες, παντελόνια. Μόλις δοκιμάσετε το ρούχο και δεν σας αρέσει και πολύ για την περίσταση ξανακρεμάστε το στη ντουλάπα.

4. Ο,τι είναι βρώμικο, βάλτε το αμέσως στα άπλυτα ή στο πλυντήριο. Την ώρα που βγάζετε τα ρούχα σας κοιτάξτε τα καλά. Αν έχουν λεκέδες ή είναι φορεμένα δυο τρεις φορές, βάλτε τα τώρα για πλύσιμο. Το ίδιο κάντε και με τα πιάτα και ποτήρια. Αμέσως στο πλυντήριο των πιάτων.

5. Ο,τι δεν χρησιμοποιείτε, ξεφορτωθείτε το, χαρίστε το, μην το κρατάτε άλλο. Αν αντικαταστήσατε το παλιό σας σίδερο μ΄ένα νέο, αν δεν χρησιμοποιείτε πια το μπλέντερ γιατί δεν φτιάχνετε πια φρουτόκρεμες, δώστε τα σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη.

6. Ο,τι δεν σας ταιριάζει, δεν σας κάνει, δεν σας αρέσει πια, χαρίστε το σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μην μαζεύετε ρούχα, παπούτσια, αντικείμενα επειδή πιστεύετε πως κάποτε μπορεί να τα χρησιμοποιήσετε. Αν δεν το έχετε κάνει εδώ και λίγους μήνες, δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ.

7. Ο,τι έχει λήξει, πετάξτε το αμέσως. Ανοίξτε τώρα το ψυγείο και τα ντουλάπια σας και κοιτάξτε τις ημερομηνίες λήξης. Μαγειρέψτε τα τρόφιμα που η ημερομηνία λήξης είναι κοντινή. Οργανώστε το ψυγείο σας και βάλτε κουτιά στα ράφια ώστε να βρίσκετε εύκολα ο,τι ψάχνετε.

8. Βάλτε ένα καλάθι στο σαλόνι για να ρίχνετε μέσα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στον χώρο αυτό. Από παιχνίδια μέχρι βιβλία ή φορτιστές κινητών.

9. Αν είναι λογαριασμοί, βάλτε τους σε τάξη: Τοποθετήστε τους σ΄ένα κουτί και προγραμματίστε πότε θα τους πληρώσετε.

10. Που προγραμματίζετε τις δουλειές σας; Ο,τι χαρτάκια γράφετε όπου προγραμματίζετε τις δουλειές σας, πετάξτε τα και γράψτε σ΄ένα πίνακα ή σ΄ένα χαρτί που θα βάλετε στην κουζίνα, τι πρέπει να κάνετε.

  • Αν θέλετε να οργανώσετε τέλεια τις δουλειές του σπιτιού, δείτε το ημερολόγιο καθαριότητας κάνοντας κλικ εδώ!
  • Αν θέλετε να έχετε πάντα τακτοποιημένο το σαλόνι σας, δείτε εύκολους τρόπους οργάνωσης πατώντας εδώ!

WOMANNOW.GR LOVES...