Πώς θα καθαρίσεις το σπίτι, μέσα σε 30 λεπτά

Πώς θα καθαρίσεις το σπίτι, μέσα σε 30 λεπτά

Το να καθαρίζεις το σπίτι είναι δύσκολη και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται οργάνωση και καλό είναι κάθε μέρα να καθαρίζεις από λίγο για να μην κουράζεσαι. Αν όμως έχεις μόνο 30 λεπτά για να καθαρίσεις στα γρήγορα το σπίτι, τι κάνεις;  

Τα βασικά 

Πριν ξεκινήσεις το 30λεπτο καθημερινό πρόγραμμα, διέθεσε μια μέρα ώστε να μαζέψεις από παντού, μικρά αντικείμενα, φακέλους με λογαριασμούς, κλειδιά, αυτοκόλλητα των παιδιών, παιχνίδια, ζακέτες και ό,τι άλλο δημιουργεί ακαταστασία. Πάρε μικρά δισκάκια ώστε να τοποθετήσεις ένα στο χωλ, για τα κλειδιά, ένα στην κουζίνα για τους λογαριασμούς και την αλληλογραφία, ένα δυο στα μπάνια για μικρά μπουκαλάκια με κρέμες και αρώματα κ.ο.κ. Έτσι θα έχεις δημιουργήσει χώρο και μεγάλες επιφάνεις που θα μπορείς εύκολα να καθαρίσεις. Πέταξε ή τακτοποίησε περιοδικά, βιβλία, στιλό που δεν γράφουν και ό,τι άλλο τελικά δεν χρειάζεσαι και είναι παντού μέσα στο σπίτι. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ! Με αυτά τα έξυπνα tips θα ζεις πάντα σε ένα υπέροχο περιβάλλον! 

Πώς θα καθαρίσεις σε 30 λεπτά το σπίτι

  • Ξεκινάς από το σαλόνι. Αερίζεις και ξεσκονίζεις με ένα γάντι που θα βάζεις πάνω του το καθαριστικό επίπλων και θα κάνεις το χέρι σου να "τρέχει" πάνω στα έπιπλα. 
  • Βάζεις σκούπα ή αν δεν χρειάζεται με μικρό σκουπάκι, μαζεύεις τη σκόνη από τις γωνιές. 
  • Καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείς στο πλυντήριο των πιάτων τα βρώμικα πιάτα. 
  • Καθαρίζεις το μπάνιο, ρίχνοντας υγρό καθαρισμού στην τουαλέτα για να απολυμανθεί και να μυρίσει όμορφα και με σπρέυ καθαρισμού περνάς στα γρήγορα με πανί ή χαρτί κουζίνας, τη λεκάνη της τουαλέτας και τον νιπτήρα.
  • Πας στα υπνοδωμάτια και μαζεύεις άπλυτα ή άλλα ρούχα που είναι στο πάτωμα. Στρώνεις τα κρεβάτια. Περνάς με το γάντι που έχεις βάλει το καθαριστικό επίπλων, τα κομοδίνα και αν έχεις γραφείο. 

Φυσικά με αυτόν τον τρόπο, δεν έχετε καθαρίσει καλά το σπίτι, όμως μπορείτε να δεχθείτε καλεσμένους και να φαίνεται περιποιημένο. Αν θέλετε ένα καλό πρόγραμμα για την καθαριότητα του σπιτιού ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. Καλή επιτυχία! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την καθαριότητα του σπιτιού; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι καινούργιο έχουμε για σας!

WOMANNOW.GR LOVES...