Καθαριότητα σπιτιού μέσα σε 5 λεπτά: Tips για να καθαρίσετε τα πάντα

1. Βάλτε στο πλυντήριο των πιάτων, όχι μόνο πιάτα

Βάλτε στο πλυντήριο τα πάντα εκτός από πιάτα. Τι; Πλαστικά παιχνίδια, βούρτσες μαλλιών, τα πιατάκια και τα δοχεία που έχετε στο μπάνιο για τις οδοντόβουρτσες και το σαπούνι κι ο,τιδήποτε άλλο πλαστικό που δεν έχετε πλύνει σχεδόν... ποτέ. 

2. Ρίξτε μαγειρική σόδα... παντού

Σκορπίστε μαγειρική σόδα στα υφάσματα του καναπέ, στις πολυθρόνες, στα χαλιά ακόμη και στο στρώμα του κρεβατιού σας. Αφήστε την να δράσει για αρκετή ώρα και ρουφήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα. Θα έχουν καθαρίσει και θα έχουν γίνει όλα τέλεια.

3. Καθαρίστε τα σοβατεπί 

Πάρτε μια παλιά κάλτσα, φορέστε την στο χέρι σας και ψεκάστε την με ένα καθαριστικό. Περάστε όλα τα σοβετεπί στα γρήγορα.

4. Καθαρίστε τον κάδο της κουζίνας σας 

Για να μοσχοβολάει η κουζίνα σας θα πρέπει να μην υπάρχουν στον χώρο εστίες με άσχημες μυρωδιές. Πόσο καιρό έχετε να καθαρίσετε τον κάδο των απορριμάτων σας; Αδειάστε τον, ρίξτε μερικές φλούδες λεμονιού μέσα για να τραβήξει τις άσχημες μυρωδιές κι έπειτα από καμιά ώρα πλύντε τον με ένα καλό καθαριστικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ

5. Πετάξτε ή τακτοποιήστε τους καταλόγους delivery

Έχετε δεκάδες φυλλάδια για delivery, μερικά μάλιστα τα έχετε διπλά και τριπλά. Κάθονται σε διάφορα ράφια και σκονίζονται. Κρατήστε λοιπόν αυτά που χρειάζεστε, πετάξτε τα υπόλοιπα και τοποθετήστε τα σε ένα συρτάρι της κουζίνας.

6. Καθαρίστε τα ηλεκτρονικά σας 

Με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα, καθαρίστε όλα τα ηλεκτρονικά σας. Για τα πληκτρολόγια χρησιμοποιείστε μπατονέτα. 

7. Περάστε τα πάντα με ένα γάντι σαν πανί

Φορέστε ένα πανί σαν γάντι, ή το αντίστροφο και περάστε κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας σα να τη χαϊδεύετε στα γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΑΨΟΓΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ)

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την καθαριότητα του σπιτιού, τη διακόσμηση, την κουζίνα; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook,γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...