Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται τακτοποιημένο στα γρήγορα

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται τακτοποιημένο στα γρήγορα

Λίγες γυναίκες πια έχουν τόσο χρόνο ώστε να καθαρίζουν και να τακτοποιούν καθημερινά στην εντέλεια το σπίτι τους αλλά ακόμη κι αν γίνεται κι αυτό, με μια πολυμελή οικογένεια με παιδιά, για λίγο θα κρατήσει η τακτοποιημένη εικόνα του σπιτιού. Οπότε τι κάνουμε για να φαίνεται, όσο γίνεται το σπίτι μας τακτοποιημένο και καθαρό; Μικρά tips που θα φανούν χρήσιμα, ακόμη κι αν έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι. 

1. Κουζίνα 

Προσπαθήστε να μην στοιβάζετε τα πιάτα στον νεροχύτη, μετά από κάθε γεύμα ή σνακ. Αμέσως να τα ξεπλένετε και να τα τοποθετείτε στο πλυντήριο των πιάτων. Έτσι ο νεροχύτης και τελικά η εικόνα της κουζίνας θα είναι πεντακάθαρα. Μάλιστα, ρίξτε λίγο αρωματικό απορρυπαντικό σε ένα πανάκι και περάστε τους πάγκους της κουζίνας ώστε όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι καθαρή. 

2. Σαλόνι 

Πείτε σε όλα τα μέλη της οικογένειας να μην αφήνουν μπουφάν, τσάντες και άλλα αντικείμενα στο σαλόνι. Αγοράστε έναν καλόγηρο για τα μπουφάν, ώστε οι καναπέδες να είναι στην εντέλεια. Πετάξτε μια μέρα παλιά περιοδικά που μπορεί να έχετε στο σαλόνι καθώς και μικροαντικείμενα που ούτε σας αρέσουν, ούτε τα χρησιμοποιείτε. Κλείστε τις λεπτές κουρτίνες ή κατεβάστε τα στόρια για να μην φαίνεται πόσο καθαρά... ή βρώμικα είναι τα τζάμια. Ρίξτε ριχτάρια στον καναπέ ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση πια να λερωθούν τα καλά σας υφάσματα.

3. Τραπεζαρία 

Έχετε πάντα το τραπέζι σας καθαρό (με ένα πανί το περνάτε σε 30 δευτερόλεπτα κι είναι έτοιμο) και χωρίς βιβλία και διάφορα πράγματα πάνω του. Διατηρήστε το πάντα έτσι, τοποθετώντας μια φορά τα πράγματα στη σωστή τους θέση. 

4. Κρεβατοκάμαρα 

Στρώνετε πάντα το κρεβάτι σας κι όσο για τα ρούχα που είναι πεταμένα εδώ κι εκεί; Διπλώστε τα κι αφήστε τα σε μια καρέκλα (αν δεν προλαβαίνετε να τα βάλετε σε κρεμάστρες).

5. Παιδικό δωμάτιο 

Στρώστε τα κρεβάτια των παιδιών και ρίξτε σε ένα μεγάλο κουτί όλα τα παιχνίδια που είναι σκορπισμένα εδώ κι εκεί.  

6. Μπάνιο 

Περάστε τη λεκάνη με ένα υγρό πανάκι καθαρισμού και ρίξτε στη λεκάνη υγρό (αυτό που είναι σαν παπί) για να έχει ωραία μυρωδιά το μπάνιο σας. Να έχετε περισσότερα από ένα χαλάκια μπάνιου, ώστε μόλις λερώνεται το ένα να το αντικαθιστάτε αμέσως με ένα καθαρό. 

Θέλετε κι άλλες ιδέες για το σπίτι, τη μαγειρική, την ομορφιά, τη μόδα, τις σχέσεις; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα έχουμε νέα tips για εσάς! 

Κάντε κλικ εδώ και μπείτε αυτομάτως στην κατηγορία ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για να μάθετε tips έξυπνα και γρήγορα για καθαρό κι οργανωμένο σπίτι

WOMANNOW.GR LOVES...