Πώς θα καθαρίσετε πιο εύκολα το σπίτι σας

Πώς θα καθαρίσετε πιο εύκολα το σπίτι σας

Όλοι θέλουμε να ζούμε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, τι γίνεται όμως όταν εμείς που έχουμε την ευθύνη του σπιτιού "πελαγώνουμε" μπροστά στις τόσες δουλειές που έχουμε να κάνουμε; Η λύση είναι μία! Σωστή οργάνωση και προγραμματισμός από τον οποίο δεν θα ξεφεύγουμε ούτε λεπτό κάθε μέρα. Γιατί ο χρόνος για εμάς τις γυναίκες είναι πολύτιμος και τον θέλουμε και για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Ξεκινάμε λοιπόν να οργανώνουμε τέλεια το σπίτι και τις δουλειές μας! 

1. Γενική καθαριότητα 

Η γενική καθαριότητα θέλει πολύ χρόνο. Δεν χρειάζεται όμως μέσα σε μια μέρα να τα κάνουμε όλα και να νιώθουμε μετά κατάκοπες, με τη μέση μας να πονάει. Τι κάνουμε λοιπόν; Ορίζουμε μια εβδομάδα κάθε έναν ή δυο μήνες που θα την αφιερώσουμε στην γενική καθαριότητα. Κάθε μέρα θ΄ασχολούμαστε για περίπου δυο ώρες με την καθαριότητα του σπιτιού. Χωρίζουμε την κάθε μέρα σε ένα δωμάτιο και ξεκινάμε από ψηλά. Πρώτα ταβάνια, γωνίες και τοίχοι. Έπειτα πόρτες, παράθυρα. Συνεχίζουμε με έπιπλα, αντικείμενα. Με την ευκαιρία πετάμε ή μαζεύουμε κάπου όλα όσα δεν χρησιμοποιούμε και τα έχουμε απλώς για να μας "πιάνουν" χώρο.

2. Καθαριότητα της κάθε μέρας

Πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα κοιτάμε σε κάθε δωμάτιο για να αφαιρέσουμε όλα όσα μας είναι άχρηστα. Έπειτα, τοποθετούμε σε δίσκους, μικροαντικείμενα και διακοσμητικά. Αυτό το κάνουμε ώστε κάθε φορά που θα καθαρίζουμε για παράδειγμα το τραπεζάκι του σαλονιού, να σηκώνουμε απλώς τον δίσκο όπου έχουμε τοποθετήσει τα μικροαντικείμενα και το καθάρισμα να γίνεται πολύ πολύ εύκολο. 

3.  Βάλτε την προσωπική σας πινελιά 

Ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια, ένα αρωματικό κερί, ένα αρωματικό χώρου, θα δώσει φρέσκια πνοή στον χώρο σας και θα ευχαριστιέστε να ζείτε στο υπέροχο σπίτι σας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κάθε μέρα δεν αμελούμε να καθαρίσουμε τον πάγκο της κουζίνας, να πετάμε τα σκουπίδια και ν΄αφαιρούμε από το ψυγείο τρόφιμα που είτε έχουν λήξει, είτε δεν θα φάμε πια. Με ειδικά καθαριστικά για inox ή ξύλο, περνάμε τις μεγάλες επιφάνειες όπου ετοιμάζουμε το φαγητό μας. 

ΜΠΑΝΙΟ

Κάθε μέρα πετάμε τα σκουπίδια, αλλάζουμε σακουλάκι και περνάμε με ειδικό απολυμαντικό τις λεκάνες. Και στο μπάνιο τοποθετούμε σε καλαθάκια ή δίσκους, τα καλλυντικά, τα αρώματα ή τα ξυραφάκια, ώστε να τα σηκώνουμε εύκολα και να σκουπίζουμε από κάτω χωρίς να χάνουμε χρόνο. 

ΔΩΜΑΤΙΑ

Κάθε μέρα αερίζουμε τα δωμάτια του σπιτιού και μια φορά την εβδομάδα αλλάζουμε σεντόνια. Το πότε θα βάλετε σκούπα εσείς το ξέρετε. Αυτά που πρέπει πάντα να είναι καθαρά όμως είναι τα κομοδίνα στα δωμάτια, οπότε τα περνάτε με πανάκι με μικροϊνες ή με ειδικά καθαριστικά ανάλογα με το είδος της επιφάνειας. 

ΣΑΛΟΝΙ

Αν έχετε την πολυτέλεια μπορείτε να το έχετε κλειστό, ώστε να το καθαρίζετε λιγότερο συχνά απ΄ότι τα υπόλοιπα δωμάτια. Αν αυτό δεν γίνεται τότε πάρτε ριχτάρια ή μεγάλα υφάσματα, ώστε να καλύπτετε τους καναπέδες και να μην βρωμίζουν, καθαρίζετε το τραπεζάκι του σαλονιού με ένα πανάκι καθημερινά κι έχετε σε πρώτη ζήτηση το μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι σας για να μαζεύετε στα γρήγορα μικρά σκουπιδάκια. 

ΧΩΛ

Μην στοιβάζετε στο χωλ, μπουφάν, ομπρέλες, κλειδιά και λογαριασμούς. Πάρτε δυο μικρά καλαθάκια ή δίσκους, ώστε να τοποθετείτε εκεί τα κλειδιά σας, τοποθετήστε σε ένα κουτί που κλείνει τους λογαριασμούς και βάλτε μια κρεμάστρα για να τακτοποιείτε αμέσως τα μπουφάν και τα παλτό σας, με το που μπαίνετε στο σπίτι.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

WOMANNOW.GR LOVES...