Πώς θα χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα

Πώς θα χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα

Επιτέλους, φθάσατε σπίτι, μετά από μια κουραστική ημέρα και το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε. Πώς θα το κάνετε όταν έχετε τόσες υποχρεώσεις και δουλειές σπιτιού; Πώς θα χαλαρώσετε όταν έχετε να διαβάσετε τα παιδιά και να πάτε και σούπερ μάρκετ;

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματιστείτε. Να ορίσετε μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, να ορίσετε μια άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα που θ΄ασχοληθείτε με το σίδερο ή τις άλλες δουλειές του σπιτιού και το πιο σημαντικό; Να μιλήσετε στην οικογένειά σας ώστε ο καθένας μέσα στο σπίτι να είναι υπεύθυνος για το δωμάτιό του, τα ρούχα του και  τα πράγματά του ώστε να μην επικρατεί ακαταστασία παντού.

Όσο για τα διαβάσματα των παιδιών; Φυσικά, δεν τελειώνουν ποτέ, όμως πρέπει να ορίσετε χρονοδιάγραμμα. Μέχρι κάποια ώρα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα μαθήματά τους, ώστε κι εσείς μετά να μπορέσετε να χαλαρώσετε πραγματικά.

Έφθασε λοιπόν η στιγμή της χαλάρωσης. Τι πρέπει να κάνετε:

1. Κλείστε τα τηλέφωνα: Βάλτε στο αθόρυβο το κινητό σας τηλέφωνο και μην το σηκώσετε ακόμη κι αν το βλέπετε από μακριά να...αναβοσβήνει.

2. Φτιάξτε ατμόσφαιρα: Ανάψτε μερικά κεριά όχι μόνο για... ατμόσφαιρα αλλά γιατί θα σας βοηθήσουν κοιτώντας τα να χαλαρώσετε.

3. Καθίστε ή ξαπλώστε αναπαυτικά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και μην κάνετε απολύτως τίποτα: Επικεντρωθείτε σ΄αυτό που νιώθετε. Αφήστε τις σκέψεις να περνούν από το μυαλό σας, μην τις διώχνετε. Κοιτάξτε τη φλόγα του κεριού με μισόκλειστα μάτια. Αναπνέετε αργά. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Αυτό είναι μια αρχή για διαλογισμό. 

4. Σκεφτείτε κάτι φανταστικό: Ένα ήρεμο τοπίο κι εσείς μέσα σ΄αυτό. Χαλαρώστε νιώθοντας πως είστε εκεί.

5. Mπείτε στη μπανιέρα: Αν θέλετε ή μάλλον αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε έτσι, γεμίστε το μπάνιο σας με χλιαρό νερό και  άλατα και βυθιστείτε στη μπανιέρα σας. Τρίψτε το σώμα σας με ένα σφουγγάρι για να βγάλετε από πάνω σας την κούραση της ημέρας. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μπάνιο αποτοξίνωσης dettox.

Έχετε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας να χαλαρώνετε κάθε μέρα για να μπορείτε έτσι να " γεμίζετε" τις μπαταρίες σας και να νιώθετε ευτυχισμένη! 

6. Περιποιηθείτε το σώμα σας: Βάλτε κρέμα στο σώμα σας, απλώστε το και νιώστε πως το αγαπάτε.

7. Πιείτε ένα ζεστό χαμομήλι αν θέλετε να κοιμηθείτε ήρεμα αμέσως μετά: Ναι κι ένα ποτήρι κρασί σας χαλαρώνει, όμως το χαμομήλι ηρεμεί κι αποτοξινώνει.

8. Πάρτε μολύβι και χαρτί: Γράψτε τις σκέψεις σας (όχι τις δουλειές που έχετε για την επομένη), διαβάστε ένα βιβλίο. Τώρα είναι η στιγμή η δική σας, με τον εαυτό σας.

9. Tεντωθείτε στο κρεβάτι: Κάντε μερικές ασκήσεις γιόγκα και στρέτσινγκ στο κρεβάτι

10. Φάτε σωστά: Ετοιμάστε ένα υγιεινό δείπνο, με υλικά που σας αρέσουν αλλά όχι τηγανιτά ή πολύ αλμυρά.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να διαβάζετε κι άλλα που αφορούν στην αυτοβελτίωση, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε γι αυτά που σας ενδιαφέρουν!

WOMANNOW.GR LOVES...