Ένα πιάτο με τυριά πάντα είναι ευπρόσδεκτο σ΄ένα τραπέζι και μπορούμε να διοργανώσουμε βραδιές φίλων μόνο με κρασί και τυρί. Τι πρέπει όμως να έχει το τέλειο πιάτο;
Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι χρειάζεται να συνδυάσουμε τουλάχιστον ένα τυρί από κάθε είδος. Πιο συγκεκριμένα:
- Σκληρό: όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα
- Ημίσκληρο: όπως γκουντα και ένταμ
- Μαλακό: όπως μοτσαρέλα, καμαμπερ, μπρι, σεβρ ή ελληνική φέτα
- Blue: όπως ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
- Τέλος βάλτε στο πιάτο σας κι ένα "καλό" τυρί, ας πούμε καπνιστό ή πεπαλαιωμένο.
Πώς θα τα συνδυάσετε:
- Με φρούτα φρέσκα, το σταφύλι και το σύκο, που είναι και της εποχής ταιριάζουν πολύ.
- Με αποξηραμένα φρούτα.
- Με μαρμελάδες (πάει καταπληκτικά η μαρμελάδα ντομάτας που ήδη σας έχουμε δώσει τη συνταγή στο womannow.gr).
- Με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, σταφίδες, αμύγδαλα.
- Με κριτσίνια, παξιμαδάκια και κράκερς.
Πώς θα τα παρουσιάσετε:
Σε μεγάλα κομμάτια και όχι σε μερίδες για να κόβει ο καθένας όσο και όπως θέλει. Έχετε προνοήσει να έχετε δυο τρία διαφορετικά μαχαίρια τυριού δίπλα και να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο μισή ώρα πριν τα σερβίρετε.
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα όσα μας ενδιαφέρουν εμάς τις γυναίκες!
http://womannow.gr/n/1876