Πώς θα έχεις την κουζίνα σου πάντα τακτοποιημένη

Πώς θα έχεις την κουζίνα σου πάντα τακτοποιημένη

Η κουζίνα είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού. Κι αν δε μένεις μόνη, αλλά έχεις και οικογένεια με παιδιά, η κουζίνα σου μάλλον θα μοιάζει με... βομβαρδισμένο τοπίο. Πώς μπορείς να έχεις πάντα τακτοποιημένη και καθαρή την κουζίνα σου; Εμείς σου δίνουμε μερικά tips που αν τ΄ακολουθήσεις, σίγουρα θα χαίρεσαι να βλέπεις και να κάθεσαι στην κουζίνα σου!

1. Κοίτα την κουζίνα σου σαν επισκέπτης

Σκέψου ότι μπαίνεις στην κουζίνα σου για πρώτη φορά. Τι βλέπεις; Μήπως κουτιά και τρόφιμα πάνω στους πάγκους που δεν είναι εκεί η θέση τους; Μικρά αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι σε μια γωνιά; Πού βάζεις τους καφέδες και τις ζάχαρες; Σε τι κατάσταση είναι οι ηλεκτρικές σου συσκευές; Και τέλος πόσα πιάτα και ποτήρια σε περιμένουν στο νεροχύτη για... πλύσιμο;

2. Οι κανόνες της κουζίνας

Βάλε κανόνες, είτε μένεις μόνη σου, είτε όχι. Δηλαδή κάθε πράγμα που βγαίνει από ένα ντουλάπι να ξαναμπαίνει μέσα. Να μη μένει τίποτε έξω. Δεν χωράνε τα ντουλάπια; Τότε μάλλον πρέπει να τα οργανώσεις καλύτερα. Πέταξε συσκευασίες που δεν χρειάζεσαι και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς, τοποθέτησε σωστά κι εργονομικά τα πιάτα, ποτήρια, τάπερ και δες πόσος χώρος θ΄αδειάσει. Επίσης πες στον σύντροφο ή στα παιδιά σου πως κάθε πιάτο ή ποτήρι θα μπαίνει μέσα στο νεροχύτη ή απευθείας στο πλυντήριο των πιάτων. Μην αφήνεις ποτέ (ακόμη κι όταν έχεις καλεσμένους) δεκάδες πιάτα και ποτήρια σε όλα τα μέρη της κουζίνας. Κάτσε για λίγα λεπτά να τα ξεπλύνεις και να τα βάλεις ή όλα στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο.

3. Κουτιά οργάνωσης

Αν πράγματι μετά απ' όλ΄αυτά, τα ντουλάπια και πάλι δεν χωράνε, τότε πάρε δυο τρία κουτιά για να τοποθετείς μέσα είδη συσκευασιών ή αντικειμένων που χρειάζεσαι. Έτσι κι εύκολα θα καθαρίζεις το χώρο κάτω από τα κουτιά κι θα τα έχεις πιο σωστά οργανωμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ

4. Κουτιά για προϊόντα

Αν δεν χωρούν στα ντουλάπια σου τα δημητριακά (έχουν και μεγάλες συσκευασίες είναι η αλήθεια), οι καφέδες, η ζάχαρη, το κακάο των παιδιών, τα μπαχαρικά, πάρε κουτιά ή δοχεία με ωραία σχέδια, γέμισέ τα και διακόσμησε την κουζίνα σου. Έτσι θα είναι όλα όμορφα και τακτοποιημένα ενώ θα ακολουθεί η κουζίνα σου τη δική σου αισθητική, αφού θα έχεις επιλέξει τα βαζάκια.

5. Ηλεκτρικές συσκευές

Για ρίξε μια ματιά στις ηλεκτρικές σου συσκευές. Χρειάζεσαι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το μπλέντερ και το μίξερ; Κρύψε σε ντουλάπια αυτά που δεν χρησιμοποιείς συχνά. Επίσης, πλύνε εξωτερικά με ειδικά προϊόντα τις συσκευές ώστε να μοιάζουν με καινούργιες και να έχεις την αίσθηση της καθαριότητας.

6. Πάγκος και τραπέζι

Το κύριο μέλημά σου που τ΄αφήσαμε για το τέλος αλλά είναι το πιο βασικό, είναι ο πάγκος της κουζίνας και το τραπέζι σου να είναι πάντα πεντακάθαρα και χωρίς τίποτε επάνω τους. Να περνάς συχνά με ειδικό πανί τις μεγάλες επιφάνειες για να αστράφτουν και μπορείς που και που ν΄ανάβεις ένα αρωματικό κερί ή να βάζεις ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι για να ομορφύνει την ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 2 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ

Ακολούθησέ μας στο Instagram, έχουμε ωραίες ιδέες και εικόνες για να πάρεις έμπνευση και να χαλαρώσεις!

WOMANNOW.GR LOVES...