Πώς θα έχεις πάντα το σπίτι σου τακτοποιημένο

Πώς θα έχεις πάντα το σπίτι σου τακτοποιημένο

Μπορεί ν΄ακούγεται δύσκολο να έχεις το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένο, όμως τελικά δεν είναι, αν έχεις σωστή οργάνωση και αφιερώνεις λίγη ώρα τη μέρα σε συνήθειες που πραγματικά θα αλλάξουν τη ζωή σου. Πριν ξεκινήσεις να υιοθετείς τις πολύ αποτελεσματικές συμβουλές, χρειάζεται να έχεις καθαρίσει καλά το σπίτι και να το έχεις τακτοποιήσει. Έτσι θα... μηδενίσεις το κοντέρ και μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως μετά τις νέες σου συνήθειες που πίστεψέ μας, θα κρατήσουν το σπίτι σου πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.

Είσαι έτοιμη; Ξεκινάμε!

1. Χρησιμοποίησε ένα "καλάθι ακαταστασίας", όπου θα βάζεις όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι άμεσα, αλλά δεν θες να τα πετάξεις κιόλας, ώστε να μην είναι όλ΄αυτά παρατημένα από εδώ κι απο εκεί. Μετά από λίγες μέρες, ξεκαθάρισε αυτό το καλάθι. Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι και βάλε στη θέση τους αυτά που θες.

2. Αγόρασε και βάλε σε εμφανές σημείο της κουζίνας σου ένα μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι. Ό,τι πέσει κάτω, το μαζεύεις αμέσως. Χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να βγάλεις σκούπα και φαράσι.

3. Φρόντισε κάθε φορά που τρως ή χρησιμοποιείς ένα πιάτο, ποτήρι κλπ να τα βάζεις αμέσως στο πλυντήριο. Ακόμη κι όταν μαγειρεύεις, την ίδια στιγμή, ξέπλενε τα βρώμικα σκεύη και τοποθέτησέ τα στο πλυντήριο των πιάτων.

4. Κάθε φορά που θα γδύνεσαι, μην αφήνεις σ΄αυτή την καρέκλα στο υπνοδωμάτιο τα ρούχα σου. Ξέρουμε πως τα αφήνεις εκεί γιατί δεν είναι ούτε βρώμικα (για να μπουν στα άπλυτα) ούτε καθαρά για να μπουν στη ντουλάπα. Βρες ένα χώρο, ένα συρτάρι κλπ, όπου θα τοποθετείς διπλωμένα αυτά τα ρούχα. Έτσι το δωμάτιο σου θα είναι πάντα τακτοποιημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ 10 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

5. Μάζευε πάντα τα παπούτσια σου. Μην τα αφήνεις στην είσοδο του σπιτιού, βάζε τα επι τόπου στην παπουτσοθήκη.

6. Όρισε μιαμιση μέρα καθαριότητας κάθε εβδομάδα. Η μία θα είναι αφιερωμένη στο ξεσκόνισμα, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα κλπ. Η άλλη μισή θα είναι αφιερωμένη στο να "κρατήσεις" καθαρό με ένα γρήγορο πέρασμα το σπίτι σου, μέχρι να έρθει η μέρα της καθαριότητας.

7. Χρησιμοποίησε αρωματικά στο μπάνιο σου. Έτσι πάντα θα δίνει την αίσθηση της καθαριότητας. Επίσης να χρησιμοποιείς καθαριστικό για τη λεκάνη σου με άρωμα και που και που να το ρίχνεις.

8. Όταν έχεις χρόνο τακτοποίησε τα ντουλάπια σου. Ξεκίνα από της κουζίνας, πέτα ό,τι έχει λήξει και κάνε χώρο για να βάζεις τα κουτιά από δημητριακά, καφέδες και μπάρες που είναι συχνά αφημένα στους πάγκους της κουζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να μαθαίνεις νέα και να παίρνεις μέρος στους διαγωνισμούς μας, κάνοντας follow στο instagram και στο facebook.

WOMANNOW.GR LOVES...