Πώς να διατηρήσετε το μαύρισμά σας

tanΜπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτησε επισήμως, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει κι εμείς να πούμε «αντίο» στο μαύρισμά μας. Το αποκτήσαμε, άλλωστε με τόσο κόπο! Να λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε παράταση...ζωής στο υπέροχο χρώμα μας!

1.Kάντε απολέπιση
Αν και είναι πάντα πιο αποτελεσματικό να κάνετε απολέπιση στην έναρξη των διακοπών προκειμένου να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το μαύρισμα, η απολέπιση αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και ανανεώνει τα ζωντανά, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό. Επιλέξτε ένα προϊόν που δεν θα ενοχλήσει την επιδερμίδα  σας.

2.Φάτε... σωστά
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το νερό βοηθά στην παράταση της ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας μας, γι' αυτό πιείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Το πεπόνι, το αγγούρι και το σέλινο είναι τροφές πλούσιες σε νερό. Ακόμη, προτιμήστε τροφές που περιέχουν λυκοπένιο, καθώς πέρα από την αντιοξειδωτική τους δράση, βοηθούν το μαύρισμα να παραμείνει λίγο περισσότερο. Το λυκοπένιο συναντάται στις ντομάτες και στα παράγωγά της. Επίσης βοηθάει πολύ το καρότο, το σπανάκι και το λάχανο.

3.«Κλέψτε» λίγο ακόμη ήλιο
Στο μεϊκάπ χρησιμοποιήστε μια βάση που θα είναι λίγο πιο φωτεινή από τον τόνο του δέρματός σας και απλώστε ελαφρά πάνω από τη μύτη, στα ζυγωματικά, την κορυφή του μετώπου και το πηγούνι σας. Τελειώστε περνώντας μ΄ενα μεγάλο πινέλο ρουζ στο χρώμα της τερακότας. Προσοχή όμως... με μέτρο! Φυσικά υπάρχουν και τα προϊόντα που μαυρίσματος που μπορούν να μας κάνουν «παρέα» και τον Σεπτέμβριο.

4.Ντυθείτε... καλοκαιρινά
Ένας έξυπνος τρόπος να δώσετε διάρκεια στο καλοκαίρι είναι φορώντας φωτεινά χρώματα. Το λευκό και τα ρούχα με έντονα χρώματα θα αναδείξουν τη λαμπερή, μπρονζέ επιδερμίδα σας.

 

WOMANNOW.GR LOVES...