Μου κρατάει "μούτρα", τι να κάνω;

tumblr_mpvu3ukPrX1qaoqu9o1_500

Το να κρατάει ένας από τους δυο συντρόφους μούτρα σε μια σχέση, μπορεί και οι δυο κάποιες φορές, για πολλούς είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Ίσως η αφορμή να είναι ένας "αστείος" λόγος, μπορεί ένας τσακωμός να έμεινε στη μέση κι έτσι περνάνε ώρες, μέρες, ακόμη και εβδομάδες που κάποια ζευγάρια στην κυριολεξία "δεν μιλιούνται", κρατώντας "μούτρα" ο ένας στον άλλο.

Τι θέλει όμως να δείξει στον άλλο, αυτός που κρατάει μούτρα; 

Πρώτ΄απ΄όλα οι ενήλικες που κρατάνε "μούτρα" έχουν μέσα τους συσσωρευμένο θυμό. Έχουν υποστεί καταστάσεις που τους έχουν στεναχωρήσει, πληγώσει, δεν έχουν εκφράσει τα συναισθήματά τους κι όλο αυτό μετατρέπεται σε θυμό. Ακόμη όμως κι ο ίδιος ο θυμός αυτός, δεν ξέσπασε ποτέ. Έτσι για μια ασήμαντη αφορμή, πάνω σ΄ένα μικρό καυγαδάκι ο ένας από τους δύο μπορεί να φύγει από το δωμάτιο με... μούτρα και να μείνει έτσι για μέρες.

Ο αληθινός λόγος που σου κρατάει μούτρα, φαίνεται παιδιάστικος, αλλά είναι αληθινός.

Αυτός που κρατάει μούτρα, θέλει σημασία, ενδιαφέρον, να πας να τον πλησιάσεις ρωτώντας τον "τι έχει", να τον αγκαλιάσεις κι έτσι να ηρεμήσει. Ακόμη κι αν στην αρχή δείχνει πως δεν θέλει καμία κουβέντα, ο στόχος του είναι αυτός και μόνο, το ενδιαφέρον!

Τι να κάνω όταν μου κρατάει μούτρα; 

Και τώρα ερχόμαστε στο κρίσιμο ερώτημα. Τι κάνει μια γυναίκα ή ένας άντρας όταν ο/η σύντροφός του κρατάει μούτρα; Ενδίδει; Η απάντηση είναι "όχι"! Κατηγορηματικά! Τα "μούτρα" είναι ένα είδος συναισθηματικού εκβιασμού που γίνεται από ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση. Ποιος θέλει να τσακώνεται, θα πείτε; Κι όμως μέσα από έναν τσακωμό, επικοινωνούνται τα όποια προβλήματα στη σχέση, τα παράπονα κι έτσι λύνεται αληθινά το πρόβλημα. Άρα στόχος είναι να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσουν λίγες ώρες ή και μια μέρα με "μούτρα", ώστε να μάθει κι ο ένας κι ο άλλος τις επιθυμίες και τις ανάγκες του καθενός. Και φυσικά αυτή η συζήτηση να καταλήξει με τη συμφωνία "να μην ξανακρατήσουμε μούτρα"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

WOMANNOW.GR LOVES...