Με απάτησε. Τι να κάνω, να μείνω ή να φύγω;

Με απάτησε. Τι να κάνω, να μείνω ή να φύγω;

"Με απάτησε, τι να κάνω; Να μείνω ή να φύγω;", αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το δείτε με ψυχραιμία αφού πρώτα βεβαιωθείτε για την απιστία. Πώς το μάθατε ότι σας απάτησε; Το υποψιάζεστε; Σας το είπαν κάποιοι; Ή σας το αποκάλυψε ο ίδιος ο σύντροφός σας; Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που η δική μας, γυναικεία ανασφάλεια μας οδηγεί σε λανθασμένα και ψεύτικα συμπεράσματα. Αν τώρα η απιστία είναι αποδεδειγμένη, αν είδατε με τα μάτια σας κάτι... ύποπτο ή σας το ομολόγησε ο σύντροφός σας ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε. 

Πρώτ΄απ΄όλα μπορείτε να θυμώσετε. Πρέπει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, γιατί η αποκάλυψη μιας απιστία πονάει πολύ και ακόμη κι αν την ξεπεράσετε, τα σημάδια θα είναι εκεί για πολύ καιρό. Νιώστε, εκφράστε, επικοινωνήστε στον σύντροφό σας όσα σας βαραίνουν. 

Πάρτε τον χρόνο σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία βιαστική κίνηση. Ειδικά αν έχετε οικογένεια και παιδιά. Όχι, δεν προτείνουμε να μείνετε σε μια σχέση μόνο για τα παιδιά, γιατί αυτός δεν είναι ο αληθινός λόγος. Ακόμη κι αν το κάνετε, θα το κάνετε για εσάς. Τα παιδιά καταλαβαίνουν, νιώθουν, αφουγκράζονται και αυτό που έχουν ανάγκη είναι ευτυχισμένοι γονείς και ένα ήρεμο ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον. Άρα ακόμη κι αν πάψετε να είστε μαζί με τον σύντροφό σας και περάσετε ένα δύσκολο διάστημα, στο τέλος αν είστε εσείς καλά, τα παιδιά θα είναι περισσότερο κερδισμένα από το να μείνετε σε μια σχέση δυστυχισμένη και συναισθηματικά μόνη, με ξεσπάσματα και τσακωμούς. 

Αναρωτηθείτε τι ζωή θέλετε να ζήσετε. Σας αρέσει η ζωή σας, μήπως με την πάροδο του χρόνου έχετε χάσει τον εαυτό σας; Φυσικά δεν δίνουμε άλλοθι στον "άπιστο" σύντροφο, όμως χρειάζεται ν΄αναλάβετε κι εσείς το μερίδιο της ευθύνης που σας αντιστοιχεί. Μήπως τον είχατε δεδομένο και...παρατημένο; Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον φροντίσατε, κάνατε σεξ μαζί του, τον θαυμάσατε; Γιατί οι άντρες αυτά έχουν ανάγκη. Κι αν η καθημερινότητα για μια γυναίκα με τόσες υποχρεώσεις είναι δύσκολη και μπορεί να "ξεχαστεί", ο άντρας χρειάζεται επιβεβαίωση και φροντίδα. Και οι δικές σας ανάγκες που είναι; Καλύπτονται; Ή ζείτε μια ζωή βαρετή που απλώς περνάει; Είστε ευτυχισμένη μαζί του; Μπορεί λοιπόν η απιστία, να είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τη ζωή σας αλλιώς και να φτιάξετε και τη σχέση σας. Κι αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, να βρείτε τον σύντροφο που σας αξίζει. 

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να φύγετε και τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να μείνετε. Θέλετε να φύγετε επειδή νιώθετε προδομένη. Λογικό! Θέλετε να μείνετε γιατί θέλετε να τον κερδίσετε, από εγωισμό ή γιατί πιστεύετε πως αυτός ο άντρας είναι ο ιδανικός για σας; 

Αν θέλετε να φύγετε, απλώς ξανασκεφτείτε το. Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια πριν το κάνετε για να μην έχετε μετά ενοχές. 

Μην το παίρνετε προσωπικά. Δεν σας απάτησε γιατί μια άλλη γυναίκα είναι πιο έξυπνη, πιο όμορφη, πιο καλή. Σας απάτησε γιατί εκείνος ήθελε να "ξεφύγει", ήθελε να νιώσει ξανά πάθος, δεν σας εκτίμησε, ήταν ανασφαλής κ.ο.κ.

Αν θέλετε να μείνετε πρέπει να μιλήσετε. Ανοιχτά, ειλικρινά και για πολύ καιρό. Ένας σύμβουλος γάμου (αν είστε παντρεμένοι) θα ήταν απαραίτητος, για να μπορέσει να κατευθύνει την κουβέντα σας και να βγάλει και από τους δυο όλα όσα κουβαλάτε μέσα σας για χρόνια. 

Μην ψάξετε να μάθετε για την... άλλη. Μόνο πόνο μπορεί να σας προκαλέσει η διαδικασία αυτή. Δεν έχει νόημα.

Τέλος, να ξέρετε πως η συγχώρεση είναι λύτρωση. Είναι πολύ δύσκολη όμως ανακουφίζει. Αν λοιπόν τον συγχωρέσετε και συνεχίσετε τη ζωή μαζί του, μην αναφερθείτε ξανά σ΄αυτό το γεγονός. Ξεκινήστε από την αρχή, βγείτε ραντεβού, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και νιώστε σα να γνωρίζεστε σήμερα... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ Ν΄ΑΠΙΣΤΗΣΕΙ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ; 

Θέλετε κι άλλα άρθρα για σχέσεις, παιδιά, αυτοβελτίωση; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

Δείτε το απόσπασμα στην εκπομπή Επιτέλους Σαββατοκύριακο με τη Ναταλία Γερμανού, όπου η Ελευθερία Γεωργάκαινα, διευθύντρια του womannow.gr μιλάει για το τρίτο πρόσωπο στη σχέση, την απιστία και τι μπορούμε να κάνουμε! 

WOMANNOW.GR LOVES...