Γιατί σκέφτεσαι τους πρώην σου;

Γιατί σκέφτεσαι τους πρώην σου;

Μπαίνεις στο facebook ή στο Instagram και κοιτάς τους λογαριασμούς των πρώην σου.Μεθεθύνεις την εικόνα προφίλ τους. Προσπαθείς να δεις αν και πόσο έχουν αλλάξει. Και δεν μιλάμε μόνο για έναν συγκεκριμένο, που μπορεί να τον είδες πρόσφατα στον δρόμο και να τον θυμήθηκες, αλλά και γι άλλους που έχεις να τους δεις 10 χρόνια. Τι σ΄έχει πιάσει και σκέφτεσαι τον πρώτο σου έρωτα από τη σχολή, την καλοκαιρινή σου σχέση από τις διακοπές σου στα 20 σου χρόνια, τον άντρα που βγήκατε μερικά ραντεβού στην πρώτη σου δουλειά; Δεν είναι πως μιλάμε και για τον έρωτα της ζωής σου. Εξάλλου δεν χρησιμοποιούμε καν ενικό αριθμό, σήμερα μιλάμε για τους πρώην είτε είχες σύντομη, είτε μακροχρόνια σχέση. Τι συμβαίνει; 

1. Δες σε τι συναισθηματική κατάσταση είσαι τώρα στη ζωή σου. Μάλλον είσαι μόνη σου, ίσως έχεις χωρίσει κι απογοητευθεί, οπότε η σκέψη στο παρελθόν και στους πρώην σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Μπορεί να είσαι σε μια σχέση αλλά να μην περνάς καλά. Μπορεί να είσαι παντρεμένη με τρία παιδιά κι έχεις λίγο "φρικάρει" από την καθημερινότητα. Έτσι για σένα είναι μια διέξοδος, το να σκέφτεσαι εκείνον τον πρώην που σ΄έκανε να ξεχνάς τον χρόνο όταν βρισκόσασταν ή τον άλλο που κάνατε παθιασμένο σεξ.

2. Ίσως κάτι σου λείπει αυτή τη στιγμή. Κάθε πρώην σηματοδοτεί κάτι στη ζωή μας. Με κάποιον μιλούσατε πολύ και μοιραζόσασταν τα πάντα, κάποιος άλλος σε κοιτούσε στα μάτια κι "έλιωνε", με κάποιον τρίτο είχες φοβερή χημεία στο σεξ. Για δες λοιπόν τι έχεις ανάγκη και προσπάθησε να το "χτίσεις" με τον σύντροφο που έχεις τώρα στη ζωή σου ή αν είσαι μόνη σου, με αυτόν που... περιμένεις. Τουλάχιστον θα ξέρεις τι ζητάς! 

3. Αναπολείς τον πρώην  ή τους πρώην σου, όχι γιατί εκείνοι ήταν κάτι το φοβερό, αλλά γιατί εσύ ήσουν τότε σε μια φάση της ζωής σου... φοβερή. Τι εννοούμε; Μπορεί τότε να ήσουν όμορφη, άνετη, αδύνατη, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να ήσουν πετυχημένη στα επαγγελματικά σου, να ζούσες ανέμελα χωρίς υποχρεώσεις. Έτσι λοιπόν, αυτό που σου λείπει είναι ο εαυτός σου όπως ήταν τότε κι όχι ο/οι πρώην σου. Κι απλώς έχεις μια νοσταλγία για όλ΄αυτά που φυσικά θα ήθελες να τα ξαναζήσεις.

Να ξέρεις πως το πιο πιθανό είναι ακόμη κι αν βρεθείς με κάποιον από τους πρώην σου, να "γκρεμιστεί" όλο αυτό που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου. Γιατί όσο περνάει ο καιρός είναι γνωστό, κρατάμε τα καλύτερα κι ομορφότερα κομμάτια μιας σχέσης (της όποιας σχέσης), ξεχνόντας αυτά που μας απομάκρυναν. Έτσι λοιπόν, αν είσαι μόνη και θέλεις να συναντηθείς με κάποιον από αυτούς, φυσικά αν μπορείς, να το κάνεις, έχοντας όμως κατά νου πως υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να είναι η σχέση σας όπως τη φαντάζεσαι και την πλάθεις στο νου σου. Κι αυτό γιατί και τότε, για κάποιο λόγο πάψατε να είστε μαζί.

Αν ο λόγος της απομάκρυνσης ήταν πως ήταν μόλις χωρισμένος από μια σχέση, ή η ανωριμότητα της νιότης και των δυο, ναι τότε θα μπορούσατε και σήμερα να δοκιμάσετε.

Αν όμως ο λόγος ήταν επειδή δεν ταιριάζατε, δε σου άρεσε ο τρόπος που φερόταν, ή σου δημιουργούσε ανασφάλεια και δυσάρεστα συναισθήματα, τότε αυτό δεν θα έχει αλλάξει και πολύ σήμερα...

Το να είσαι ξανά μαζί μ΄εκείνον που κάποτε σε... απάτησε, μπορεί να σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση πίσω, να νιώσεις νικήτρια, όμως αν πραγματικά δεν το έχεις ξεπεράσει και συγχωρέσει αυτό το γεγονός, σύντομα θα βρεθείς στην ίδια φάση. 

Πάντως να θυμάσαι πως το να σκέφτεσαι τους πρώην σου είναι σίγουρα ένα παραθυράκι για να αισθανθείς καλύτερα, στη ζωή που ζεις σήμερα. Οπότε αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις είναι να δεις πως θα δημιουργήσεις τις καλύτερες συνθήκες στην σημερινή σου ζωή! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΑΠΑΤΗΣΕΙ; 

Θέλεις κι άλλα άρθρα για σχέσεις, άντρες και παιδιά; Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σένα! 

WOMANNOW.GR LOVES...