Λαχταριστό καλαμπόκι ψητό στο φούρνο, για όλους

Πανεύκολο, πεντανόστιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικό για να συνοδεύσετε το κρέας των παιδιών (και όχι μόνο). Αν μάλιστα σας αρέσει να καλείτε φίλους σπίτι και να κάνετε barbeque, το ψητό καλαμπόκι στον φούρνο είναι  τέλεια ιδέα!

Τι κάνετε:kalaboki

Πρώτ΄ απ΄ όλα καθαρίζετε το καλαμπόκι από τα φύλλα και τις ίνες. Τα βάζετε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και τ΄αφήνετε για περίπου μισή ώρα. Τα σουρώνετε. Ανοίγετε το φούρνο στις αντιστάσεις του γκριλ ή τα ψήνετε απευθείας σε γκριλ αν έχετε, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει. Τα αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. Μόλις βγουν απο το φούρνο, τα πασπαλίζετε με αλάτι και είναι έτοιμα!

Μια άλλη υπέροχη ιδέα είναι αφού βουτυρώσετε τα καλαμπόκια να τα πασπαλίσετε με αρκετή παρμεζάνα και έτσι να τα ψήσετε!

Ένα καλαμπόκι ψητό έχει 280 θερμίδες. Αν προσέχετε τη διατροφή σας, μειώστε τη δόση στο βούτυρο.

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ