Κερδίστε τις εντυπώσεις ξεπερνώντας την αμηχανία!

e06838a2dfc79b5f7d948d00517a7abcΕίτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνέντευξη, είτε για ένα πάρτι, οι στιγμές που θα κληθούμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας μπροστά σε αγνώστους, δεν είναι λίγες. Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε τις αμήχανες στιγμές και να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Προετοιμαστείτε 

Πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός προσπαθήστε να

αποσπάσετε την προσοχή σας με μια εντελώς διαφορετική δραστηριότητα πριν βγείτε από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε εύκολες τεχνικές χαλάρωσης που θα σας απομακρύνουν από τις αρνητικές σκέψεις και από πιθανό αίσθημα πανικού. Για παράδειγμα, λύστε ένα σταυρόλεξο, διαβάστε ένα βιβλίο ή κλείστε τα μάτια. Παρακολουθήστε για λίγα λεπτά το ρυθμό της αναπνοής σας, απλά ακούγοντάς την.

Επιστρατεύστε τον καλό σας εαυτό

Δεν είναι ανάγκη να διαθέτετε εξωτερική εμφάνιση μοντέλου για να τραβήξετε τα βλέμματα. Προτιμήστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε πραγματικά άνετα και ταιριάζουν στην διάθεσή σας αλλά κυρίως φροντίστε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερά σας σημεία. Μπορείτε να ξεχωρίσετε για το χτένισμα, το άρωμα ή το στιλ σας.

Διευρύνετε τις δραστηριότητές σας

Αν έχετε δυσκολίες στο να κοινωνικοποιηθείτε πείτε «ναι» στις ομαδικές δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά καθώς πλέον διοργανώνονται ακόμα και δωρεάν: αθλήματα, μαθήματα ζωγραφικής ή φωτογραφίας και όποιο άλλο χόμπι περιλαμβάνει την κοινωνικοποίηση θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τον κύκλο σας. Μέσω της επαφής θα «προπονήσετε» κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό σας στην επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους.

Ακούστε

Ένα ζεστό χαμόγελο είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε μια θετική κριτική. Το επόμενο είναι να τους ακούσετε προσεκτικά. Σε μια εποχή που κανείς δεν ακούει κανέναν και όλοι το έχουμε ανάγκη, το να γίνετε καλός ακροατής θα αποτελέσει το συγκριτικό σας πλεονέκτημα. Συγκρατήστε μικρές λεπτομέρειες όσων σας εκμυστηρεύεται κάποιος. Συζητήστε τις σκέψεις του, δείξτε ενδιαφέρον και προτείνετε λύσεις. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Αν ακούτε προσποιητά, αν δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ ή αν είστε αλαζονικός θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αφήστε το σώμα να μιλήσει

Αν το να ανοίξετε κουβέντα δεν είναι το δυνατό σας σημείο τότε σίγουρα μπορείτε να επωφεληθείτε από τη γλώσσα του σώματος και τα πλεονεκτήματα που έχει. Περπατήστε με ίσια την πλάτη και μη... ζαρώνετε στη γωνιά σας. Όταν γνωρίσετε κάποιον σφίξτε με σιγουριά το χέρι, ενώ όταν μιλάτε περιορίστε τις ανεξέλεγκτες κινήσεις των χεριών που προδίδουν το άγχος.

Δείξτε την ανθρώπινη πλευρά σας

Αν το προφίλ που εμφανίζετε είναι αυτό του απρόσιτου και ψυχρού θα εκπλαγείτε από το πόσους «θαυμαστές» θα αποκτήσετε αν βγάλετε στην επιφάνεια μια πιο γήινη πλευρά σας: αυτή που να μπορεί να αποδέχεται τα ψεγάδια και να θέλει να τα βελτιώσει. Να θυμάστε ότι δεν είναι ανάγκη να είμαστε τέλειοι για να γίνουμε δημοφιλείς.

 

WOMANNOW.GR LOVES...